Hoe kennen wij elkaar?
Ik ken Ada van de basisschool ‘de Haven’ en voornamelijk het kinderkoor waar Marit (mijn zusje) opzat.
We zijn naar heel wat optredens geweest in Roden voornamelijk in ‘Op de Helte’ en de katholieke kerk.
Daarna via haar dochter Harriët, we hebben samen belijdenis gedaan.
Tegenwoordig via de kerk en we lezen samen de boekenreeks ‘de 7 zussen’.

Waar en wanneer ben je geboren?
Ik ben geboren en getogen in Steenbergen op de boerderij in de jaren 80.

In welke levensfase zit je nu, hoe vul je je dagen?
Op dit moment zit ik werkeloos thuis, maar ik doe nog wel heel veel vrijwilligerswerk om bezig en bij te blijven.
Zo zit ik al ruim 20 jaar bij het Rode Kruis en ook bij Stichting Herdenken Noordenveld.
Daarnaast ben ik vorig jaar begonnen bij de bibliotheek.
Ook ben ik vrijwilliger bij Havezathe Mensinge, die is gelukkig ook net weer open.
Verder zit ik in het ‘Beamteam’ van de kerk en maak ik de pagina ‘Ondersteboven’ van Kerknieuws


Wat wil je graag met de lezers delen?
Na dik een jaar binnen heb ik weinig te doen gehad, omdat alles op zijn gat lag door corona; langzaam begint alles weer.
Voor mij ook weer het begin van alle vriiwiligers werk.

De bieb, waar ik vorig jaar ben begonnen net 2 weken voordat alles dicht ging, was een tijdje gedeeltelijk open en is sinds een dikke maand weer volledig open voor publiek.
Dat heb ik wel gemist; de reuring van mensen, de kinderen die vrolijk boekjes uitzoeken.
Verder mag steeds beetje bij beetje wat meer. Het onder de mensen zijn en weer van alles doen heb ik wel gemist.

Tijdens de corona-tijd ben ik ook nog verhuisd.
Niet bij mijn ouders in, wat sommige mensen dachten.
Dat verhuizen was ook wel lastig, want in april was alles alleen op afspraak open.
Maar…… ik ben over en geniet nu van mijn nieuwe huis!

Wat ik met de lezers wil delen is een recept van een favoriet gerecht in onze familie: spinazietaart met ricotta en pijnboompitten.

Dit heb je nodig:
– 1 eetlepel olijfolie
– 600 gram spinazie
– 4 eieren
– 250 gram ricotta
– half potje zongedroogde tomaten, fijngesneden
– 75 gram Parmezaanse kaas, geraspt
– 1 rol hartige taartdeeg, koelvers of 5/6 plakjes bladerdeeg (diepvries)
– 2 eetlepel pijnboompitten
– een quichevorm/springvorm

Dit moet je doen:
– Verwarm de oven voor op 200 graden
– Verhit de olijfolie in een koekenpan en laat de spinazie handje voor handje slinken in de pan.
– Klop de eieren los en roer de ricotta, tomaten en de helft van de Parmezaanse kaas erdoor, beetje zout en peper naar smaak toevoegen.
– Schep de spinazie in een zeef, druk het vocht er uit en roer de spinazie vervolgens door het ricottamengsel.
– Bekleed de bakvorm met het taartdeeg en prik er een paar keer in met een vork.
– Schenk het spinazie-ricottamengsel erover en bestrooi het met de overige Parmezaanse kaas en de pijnboompitten.
– Bak in de oven in 35 minuten gaar en goudbruin.

Nog een paar opmerkingen:
Voor de ricotta kun je ook cottacheese gebruiken (200 gram)
Verder strooi ik altijd een beetje paneermeel over de bodem en ook over de taart als de pijnboompitten en kaas er op zitten.
Zongedroogde tomaatjes vind ik erg lekker: ik doe er gewoon een heel potje in.
Wel van te voren laten uitlekken en droogdeppen.
Als extra toevoeging kun je er nog zonnebloempitten bij doen,  die zijn wat goedkoper dan pijnboompitten.

Eet smakelijk!