een alternatief voor 'de waan van de dag'

27 maart: Vegetarische ovenschotel met pasta, prei en oude kaas.

In mei 2015 beschreef ik al eens een ovenschotel met pasta, prei  en zalm.
Deze week had ik nog niets voor onze ‘vleesloze’ dag en ik bedacht een variant op die ovenschotel.
De zalm verving ik door oude kaas.

Dit heb je nodig voor 2 personen:
150 gr pasta
300 gram prei
2 uien
150 gram geraspte oude kaas
2 teentjes knoflook
Kookroom 200 cc
2 eetlepels mosterd
Kruiden: zout, peper, dille en kurkuma.
Cherrytomaatjes
Parmezaanse strooikaas (uit zo’n busje)
Olijfolie om in te bakken.

Ovenschoteltje met een beetje olie invetten en de ongekookte pasta over de bodem verdelen.
Hele zakje geraspte oude kaas verdelen over de pasta.
Knoflook persen en een beetje aanbakken in een beetje olijfolie, prei en ui in ringen/stukjes snijden en roerbakken in een beetje olie.
Dan een saus maken van 400 cc water, de kookroom, de mosterd en de kruiden.
Even goed roeren of mixen zodat de mosterd oplost. (saus blijft dun)
Vervolgens verdeel je de massa over de pasta/kaas.
Cherrytomaatjes halveren en de schotel daarmee garneren (hoeveelheid naar eigen inzicht).
Parmezaanse kaas eroverheen strooien en dan 35 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

Sorry.
Ben vergeten om een foto te maken.
En het is ook al  op…….

Vorige

26 maart: Weefsteek? Of Keltische steek?

Volgende

28 maart: Eten in een slee.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Type de getallen in cijfers in onderstaand vak * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema door Anders Norén