Zaterdagmiddag 8 oktober.
Op ons aanrecht ligt een dikke, oranje pompoen, gekregen van Cor en Astrid.
“Nim maor iene met, wij hebt zat!”
Relatiegeschenkje; Cor en Gerard zaten in de jaren ’70 samen op voetbal.
Cor dacht ‘dat wij wel van de pompoensoep waren’.
Nou, eigenlijk niet.
Eerlijk gezegd zijn wij vooral van de snert, de bonensoep en de groentesoep naar oma’s recept.
Het is nog niet zo heel lang geleden dat ik ontdekte dat je gebonden soep kunt maken met boter en bloem.
Gerard opperde dat we wel eens konden proberen om pompoensoep te maken.
Hij sprak in de eerste persoon-meervoudsvorm, maar hij bedoelde tweede persoon-enkelvoud.
Op internet zocht ik een recept voor pompoensoep.
De eerste link die ik aanklikte was gelijk goed.
Het was niet moeilijk en je had ook niet veel bijzondere ingrediënten nodig.
Maar.
Deze zin ‘snijd de pompoen in stukken en verwijder de schil’ lijkt een simpele opdracht, maar dat is het niet.
De schil verwijderen van een pompoen is hard werken.
Er had beter kunnen staan: slacht de pompoen.
Tijdens het gehak en gesnijd om de schil te verwijderen dacht ik bij mezelf: “Doe ik dit…? Pompoensoep maken? Hoe komt Cor er bij dat wij daarvan zijn..”
Maar.
De soep was heel erg lekker!
Het geworstel met de pompoen moet ik dan maar voor lief nemen: zo’n soepie ga ik nog wel weer maken!
Ook pompoensoep maken?
Hier vond ik het recept.
Bea peize
Als je pompoen een tijdje in de oven legt, gaat het veel makkelijker. Ongeveer 50 tot 100 graden.
Pieky
ha Ada, tip uit Startenhuizen, schep of schraap de pompoen leeg met een opscheplepel voor ijs….. succes en moi, Pieky
Veronique
Pompoen even in kokend water leggen gedurende plusminus 5 min. (en even omdraaien voor de onderkant met een vork) de schil wordt dan zacht en kan je zo schillen met een dunschiller of kaasschaaf. Succes de volgende keer.
Gr. Veronique.