Onze werkgever, Lentis, vindt onze gezondheid belangrijk.
In juni 2022 stond dit op Lentisnet:
In coronatijd is eens te meer gebleken hoe belangrijk het is dat je gezond eet en leeft. Dat geldt thuis, maar ook op het werk. De Raad van Bestuur ondersteunt het idee van een gezond tussendoortje op de werkplek en heeft besloten te starten met het aanbieden van fruit voor Dignis- en Lentis GGZ-medewerkers. In Fruitkracht heeft de Raad van Bestuur daarin een leverancier gevonden, die met passie een gezond tussendoortje wekelijks op de werkplek zal gaan bezorgen. De startdatum van fruit op de werkplek is dinsdag 5 juli.
En natuurlijk, zoals altijd bij dit soort nieuwigheden: iedereen vond er wat van.
“Wat een onzin, ik neem zelf wel fruit mee.”
“Hebben ze niks beters te doen ‘daar bovenin’?”
“Wat een gebemui!”
Maar het werd geïntroduceerd en na een aarzelend begin zijn we er helemaal aan gewend.
Iedere dinsdagmorgen wordt een kratje bezorgd op onze afdeling, dat staat op de hoek bij ons secretariaat.
Het wordt geleverd door Fruitkracht. Meer weten? Hierbij een link naar hun website.
Iedere week zit er weer iets anders in.
Appels, bananen, peren, mandarijnen, druiven, dadels, snacktomaatjes en – worteltjes, er komt van alles voorbij.
Lekker hoor!
Ook ik ben een klein wieltje in het raderwerk: iedere maandag om 16.00 uur breng ik het lege kratje naar de balie beneden, zodat het dinsdag weer kan worden meegenomen.
Het zal je niet verbazen: de druiven en bananen zijn het eerst op.
Maar gedurende de week snaait deze en gene een stuk fruit mee en op maandag zit er meestal niet veel meer in.
Wat er over is leg ik naast het koffieapparaat en ook dat wordt meestal wel door iemand meegenomen.
Maar afgelopen maandag waren er maar liefst 5 appels over gebleven.
“Als die er woensdag nog liggen neem ik ze mee naar huis, dan maak ik er een appeltaart van.”
Ze lagen er nog woensdag, dus ik nam ze mee naar huis.
Heerlijke appeltaart gebakken naar schoonmoeders recept.
Met roomboter, suiker en rozijnen geweld in rum.
Ergens in mijn achterhoofd zit de gedachte dat dit niet helemaal de bedoeling is van mijn werkgever.
Maar op deze manier worden de appels niet weggegooid.
En Gerard en de visite die dit weekend kwam hadden helemaal geen bezwaar…….
Janny
Bij mijn werkgever wordt er elke dag fruit aangeboden. Bananen zijn veruit favoriet. Ik neem zelf altijd al een appel mee, die gewoonte zit er zo in gebakken. En dan heb ik mijn twee stukken fruit lekker binnen. Als ik thuis werk, kom ik ook aan twee stuks fruit, onze fruitschaal is ook goed gevuld.
Rudi Touw
alles beter dan weggooien