Dit is het veertigste blog in deze rubriek en steeds komt er nog van alles aan vermakelijks voorbij op taalgebied.

Irene, vriendin van Carlijn, leverde er maar liefst drie aan; zij krijgt een eervolle vermelding in de serie NMDA-blogs.
Zij kijkt ‘Het Blok’ terug waarin stellen met (meestal) weinig klustalent een appartement moeten verbouwen.
Eén stel heeft er een instructiefilmpje bij gepakt.
Zij: “Dat is wel heel helder uitgelegd zo.” Hij: “Ja. Kind doet de was.”
Daarna stuurde ze deze: “Ik bespreek met iemand de opvoeding van kittens. Volgens mij is het niet te doen. Volgens de ander wel. De tactiek:  het beest de stuipen op de lever jagen.”
Tenslotte nog een anekdote van Irene’s werk: “Cliënt vertelde dat hij was wezen klussen met een man die bijzonder onpraktische en onlogische klussuggesties deed. Man van rond de 80, dus cliënt kwam na een poosje tot de conclusie: die man heeft oldtimer.”
?
Later bleek dat hij Alzheimer bedoelde.

Ook Carlijn had weer een paar leuke ingestuurd.
Iemand wilde vertellen dat iemand in zijn benadering ‘poeslief’ deed en dat hij er ook nog op zijn paasbest uitzag.
Hij maakte er dit van: “Hij was op zijn poesbest!”

Carlijn ging een pakketje ophalen en de man achter de balie gaf haar het pakketje en zei met een uitgestreken gezicht: “….dan heb ik alleen nog een kriebel van u nodig.”
Carlijn: “Het is dat hij nogal zweterig was, anders had ik hem echt even gekriebeld denk ik….”
Verder had ze gehoord dat tijdens de Olympische Spelen iemand had geconstateerd dat de concurrentie ‘helemaal aan snot gereden werd....’

Gerard hoorde tijdens de Olympische spelen een interview met trainers/ondersteuners bij de foilers.
Er was nog een groepje dat niet bij die trainingsgroep van TeamNL hoorde. “Die willen we wel graag onder onze horde nemen.”

Ook mijn ex-collega’s sturen af en toe wat in.
Van Pieky kreeg ik deze: ‘Bericht in HLN Showbizz:  Meghan Markle onder vuur;  ze spelt iedereen de les over klimaat, maar ze maakt zelf gebruik van privéjet.
Ook van Pieky: gelezen in een artikeltje in het Dagblad van het Noorden: Studenten van een koksopleiding moeten ingrediënten verzamelen voor een maaltijd die ze moeten koken en gaan daarvoor naar de markt. Opleider volgt hen met trots en wil zeggen dat ze helemaal in hun rol zitten en tevens goed in hun vel. Hij maakt er één uitdrukking van: “.… ze zitten helemaal in hun vel!”
Gineke zat bij iemand in de trein die vertelde dat ze in Groningen ‘was geboren en opgetogen‘.

We waren op bezoek bij schoonzus en zwager op de camping. Schoonzus vindt dat er eigenlijk een deksel op de skottelbraai moet.
Gerard vindt dat ook, “dus” constateert zij: “Twee gedachten op één buik.

… opnieuw uitvinden?

Collega rondleider in de Catharinakerk ergert zich aan uitspraken van de jeugdzorg over de schadelijke gevolgen die kinderen ondervinden van een scheiding.
“Wat een gezeur, dat weten we toch allang. Al die clubjes moeten steeds het ei opnieuw uitvinden.”

Collega zit te vertellen over haar dochter. Die was het even niet eens met haar vader, die kreeg van haar onder uit de zak: ‘…ze vloog helemaal uit de pan!’

Hierbij een link naar Nederlands maar dan anders (39) van daaruit kun je doorlinken naar voorgaande blogs in deze serie.

Zie je ergens een hele kromme zin?
Zoals bijvoorbeeld één van de dochters naar ons appte: “Iemand nog tips voor als je wc het riool je huis in waait want storm”, waarop een bijdehante schoonzoon de kanttekening plaatste: ‘Nou ff Nederlands’?
Inderdaad: denk aan mij en mijn 41e blog in de serie ‘Nederlands maar dan anders.”