Bij het begin van het nieuwe jaar hoort ook een nieuwe agenda/kalender.
Tenminste: als je net als ik nog een papieren exemplaar hebt.
Gistermorgen bij de koffie zette ik alle informatie voor 2025 er in: cantorijrepetities, kerkdiensten waar we aan mee werken, FysiYolates-lessen, afspraken met de kinderen, Holy Stitch, werk, vakanties: er staan weer een boel (voornamelijk leuke) dingen op de rol.
We hadden ook een nieuwe dag-scheurkalender gekocht voor in de wc; deze keer
hebben we gekozen voor de Taalkalender, een uitgave van het Genootschap Onze Taal.
Op 2 januari leerde ik gelijk al iets wat ik niet wist:
Het woord ‘beschuit’ is al voor de 12e eeuw ontleend aan het Frans.
Het oud-Franse bescuit kwam van het Latijnse ‘panis biscoctus’: brood twee maal gebakken.
Dat was een soort scheepsbeschuit.
Als je van taal houdt zijn dit leuke weetjes!
Verder kregen we van vrienden de scheurkalender
Quick Dinners die wordt uitgegeven door Chickslovefood.
Van die chicks had ik nog nooit gehoord.
Ze heten Nina en Elisa en ze hebben er een sport van gemaakt om zo lekker mogelijk te koken met weinig ingrediënten.
Na de Quick Dinners* rondom de Oud & Nieuw bijeenkomsten en het diepvriesbakje lasagne van de 2e januari vond ik het op 3 januari wel weer tijd voor een ouderwets AVG-tje: broccoli met aardappels en een gehakt-cordon blue.
Nu dus nog even geen beschrijving van een maaltijd van Nina en Elisa, maar je gaat de komende maanden vast af en toe een blog lezen over mijn ervaringen met de recepten van de hippe dames.
*lees: oliebollen, knieperties, salades, gehakballetjes en kleine proeverijtjes van álles wat de familie Waninge op de eerste dag van het nieuwe jaar had meegenomen naar het nieuwjaarsfeest in de campingkantine van Hennie & Harrie.
Geef een reactie