In het tijdschrift ‘de Waarde van dag’ stond een rubriek ‘Koken met de zusjes’.
Onze dochters hadden alle drie een recept ingebracht en oudste Frea vertelde hoe je boze aardappeltjes kon maken.
Vorige week aten wij die met zalm en sla.
Boze aardappeltjes komen uit de oven.
Met rozemarijn, tijm, peterselie, zout en peper.
Knapperig.
Ietsie pittig.
Heerlijk.
Je vindt het recept voor deze aardappeltjes hier: Boze aardappeltjes van Frea
En wat hadden we er bij?
Sla uit eigen tuin met tomaatjes, komkommer en rauwe ui met de dressing ‘Italiaanse kruiden’ van Calvé.
En zalm á la Bea.
Geen idee?
Ovenschaal invetten en oven voorverwarmen op 180 graden.
Zalm kruiden met viskruiden (of zout en peper) en nog een beetje olie over de vis strijken.
Zalm in de ovenschaal leggen, schaal een kwartiertje in de oven.
Eventueel schijfje citroen er op; klaar.
Lekkerder wordt het niet.
Toen mijn moeder nog leefde kreeg ik van haar niet veel complimenten over mijn kookkunsten, maar deze zalm vond ze érg lekker.
Met dank aan Bea.
Maar waarom zijn het nou boze aardappeltjes?
Dat komt van een oud filmpje dat Frea ooit van internet haalde waarin het proces van het maken van die aardappeltjes versneld werd afgespeeld, waardoor het leek alsof de aardappeltjes wat bozig en agressief waren. Helaas. We hebben het filmpje niet meer kunnen achterhalen. Zo neemt het in onze gedachten mythische vormen aan…..
Mocht je het ooit ergens tegenkomen: denk aan ons!
Geef een reactie