Toen Carlijn in Leeuwarden ‘op kamers’ ging nam ze een oude bureaustoel mee met rode bekleding, maar er zaten vlekken op en er zat een lelijk gat in. Kon ik daar niet iets omheen bedenken? 

Het handige aan werken met Granny Square vierkantjes is, dat je je werkstuk zo groot of klein kunt maken als je zelf wilt. Van aan elkaar genaaide Granny Squares (om elk vierkantje een randje zwarte vasten haken) maakte ik een soort hoes. De twee onderdelen maakte ik zo dat ze ruim over de stoeldelen vielen. Om de lappen haakte ik een rand stokjes met om de vier stokjes een gaatje. Daar kon ik een gehaakt koordje doorheen trekken en onder en achter het stoeldeel bij elkaar trekken en vaststrikken (of knopen).
De stoel doet al meer dan een jaar dienst. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat je de hoes wel af en toe even weer goed strak moet trekken, omdat de stof door het gebruik wel wat uitlubbert. Maar….. even wassen en het is weer als nieuw.