Als er bij ons in de familie- of vriendenkring een kindje wordt geboren (en dat gebeurt nog al eens met zo’n grote familie) dan brei ik altijd zelf een truitje in de maat van 1 jaar. Dat maak ik van die lekkere zachte katoen gemengd met wol, zodat je zeker weet dat het niet prikt.  truuitje troyAls het kindje niet een te lange naam heeft, borduur ik aan de voorkant de naam erop. Paar leuke knoopjes erop en je hebt een persoonlijk kraamkadootje . Omdat ik zelf erg van het (voor)lezen ben, krijgt het ouderpaar van ons daarbij altijd een prentenboek. Het liefst “Monkie”, dat is een prentenboek zonder woorden dat heel handig is als men het kind meertalig of met een streektaal wil opvoeden. Is dat niet voorradig, dan is “Het mooiste visje van de zee” een prima alternatief: een boekje met als achterliggende gedachte: als je deelt wordt het meer.