Vandaag is het precies vier weken geleden dat ik het infarct kreeg. Het zit nog erg in mijn hoofd, maar de scherpe kantjes zijn er al wel weer af. Vier weken geleden betekent ook dat ik weer mag autorijden. En stofzuigen. Vanmiddag al even weer de benedenverdieping bijlangs geweest met de stofzuiger. Ook wel weer lekker.
Zoals ik al eerder vertelde: het infarct brengt niet alleen maar ellende. Bijna iedereen in mijn directe of indirecte omgeving heeft wel gereageerd. Bezoek, mail, bloemen, kaarten: heel lief allemaal.
Eén vriendin gaf mij haar DVD-box van Downton Abbey. Vier seizoenen. Daar had ik nog nooit iets van gezien. Inmiddels ben ik bij de tweede CD van seizoen één. Wat een mooie serie! Zit ik met m’n breiwerkje (wol gekregen van twee andere vriendinnen) op de bank heerlijk van te genieten.

de Dinsdagvrouwen

Een andere vriendin kwam met een tas vol boeken. Wilde ik een boek met een ‘stevige inhoud’? Nou nee…… het wil met de concentratie nog niet zo vlotten. Toen gaf ze me twee boeken die volgens haar lekker weglezen. Ik ga blind op haar advies. Nu ben ik bezig in ‘de Dinsdagvrouwen’ van Monika Peetz. Het leest inderdaad heerlijk vlot weg. Het verhaal gaat over vijf hoogopgeleide vriendinnen die elkaar vijftien jaar geleden op Franse les leerden kennen. (Spreekt mij wel aan natuurlijk….) Iedere dinsdagavond dineren ‘de dinsdagvrouwen’ met elkaar in hun favoriete restaurant. Een keer per jaar maken Estelle, Eva, Kiki, Judith en Caroline een uitstapje. Als de man van Judith overlijdt, vindt ze zijn pelgrimsdagboek en besluit het laatste, ontbrekende stukje route naar Lourdes te lopen. De vier andere vrouwen vergezellen haar. Tijdens de tiendaagse voettocht blijkt dat de aanwijzingen in Arne’s dagboek niet kloppen. Caroline en Estelle gaan op onderzoek uit en ontdekken de waarheid, die niet alleen Judith en Arne aangaat, maar ook het leven van Caroline en zelfs de vriendschap van de dinsdagvrouwen op losse schroeven zet. Zoals bij veel pelgrimages komen de vrouwen zichzelf tegen en ondergaan een verandering in hun leven.
Het boek heeft van alles in zich: vrouwenvriendschap, conflicten, humor en intriges. Kortom, zoek je verstrooiing: lees dit boek. Warm aanbevolen!