Vandaag heb ik gestemd. Voor de Top 2000. Tussen Kerst en Oud&Nieuw wordt ie uitgezonden op Radio 2. De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik eigenlijk altijd naar Radio 5 luister. ‘s Morgens. ’s Middags kunnen de programma’s en presentatoren me nog niet genoeg boeien.  Ik ben ook nog niet zo lang 50+.

Onze wekkerradio staat aan Gerard’s kant van het bed. Die staat standaard op Radio 2. Deze week is het de Top 2000-stemweek en dat kan de oplettende luisteraar niet ontgaan: in het halve uur dat ik ’s morgens naar Radio 2 luister heeft men mij goed ingepeperd dat het deze week stemweek is!. Pfff, alsof je slechthorend bent.

In 2011 had ik voor het laatst gestemd. Soms gun ik mij er geen tijd voor. Maar in deze periode heb ik tijd zat, dus ik ben er eens voor gaan zitten.
In de vooraankondiging wordt luidkeels geroepen: : “DE BESTE MUZIEK OOIT GEMAAKT!”
Het liefst zou ik dus een stuk van Bach kiezen, maar dat is niet de bedoeling. Past niet bij het zenderprofiel. Daar hebben we Radio 4 voor. Verder ben ik helemaal weg van een triest, jazzy stuk van Frank Sinatra “Just friends”. (luister en geniet, klik voor You Tube >>>) Staat ook niet in de lijst. Daar hebben ze dan waarschijnlijk Radio 6, de jazz-zender voor. Van Charles Aznavour wilde ik ‘Sur ma vie…” in de lijst hebben. De eerste keer dat ik dat hoorde (Arbeidsvitaminen/Jan Steeman) kreeg ik tranen in de ogen. Dat is voor mij de beste muziek: het moet iets met je doen. Maar “Sur ma vie” hoor je alleen op Radio 5. Kennelijk is mijn smaak niet in één zender te vangen.

Maar….. we doen niet kinderachtig. Ik stem gewoon zonder commentaar. Er staan nog genoeg pareltjes op de lijst. Daniël Lohues, Boudewijn de Groot, Stef Bos, Herbert Grönemeyer, ze hebben allemaal mijn steun weer gekregen. En natuurlijk staat er weer een nummer van The Beatles op mijn lijst. Vanaf 1e Kerstdag gaan we weer genieten! En die andere muziek zet ik wel op m’n MP-3: voor als ik straks weer door de Onlanden naar Groningen fiets.