Vorig jaar kreeg ik op mijn verjaardag het boekje “Koken met Karin: Koken zonder pakjes en zakjes” >>>. 

Deze Karin is een kruistocht begonnen tegen de pakjes en zakjes van Honig/Maggi/Knorr enzo. Ze heeft een column in Trouw, een website, een weblog en nog veel meer. Klik voor meer informatie hierover op bovenstaande link.

Zo langzamerhand kookte ik steeds vaker met zo’n handig pakje voor ovenschotels of éénpansgerechten en dat ging me eigenlijk wat tegenstaan.
Dat tegenstaan begon op de dag dat ik een pakje ‘Boerenomelet’ had gekocht. Ik bakte uien, champignons en prei een beetje aan, deed er wat kruiden over, klutste 4 eieren en bakte de omelet en toen ik hem omgekeerd had bestrooide ik hem met geraspte kaas. Toen we met ons broodje omelet aan tafel zaten te smullen stond het pakje Boerenomelet nog onaangebroken op het aanrecht. Huh? We misten niks! Nooit meer zo’n pakje gekocht.

Karin geeft in haar boekje allerlei tips hoe je de (vaak veel te zoute) pakjes kunt vervangen door andere ingrediënten.
Zelf ben ik aan het experimenteren geweest met het pakje “preischotel met bonen, satésaus en gehakt”.
Groot succes.
Gewoon krieltjes bakken, bonen koken, gehakt met een ui of paprika rul bakken en zelf satéhsaus maken.
Dit door de gehakt/ui doen: klaar.
Lekker.