De term ‘Malle Pietje’ viel al eens toen ik vertelde over alle kerstbakjes-spulletjes die ik door de jaren heen verzameld heb.
kerstmannetjeOok voor wat betreft kerstversiering voor

kaboutertje

in de boom kan ik moeilijk wat weggooien. Bij ons hangen nog handwerkjes in de boom die we vroeger ooit eens kregen van een juf van de basisschool van onze kinderen. Of van een creatieve ouderling die bij wijze van kerstgroet kaboutertjes maakte. Het is maar goed dat er zo af en toe wat kapot valt, want ik kan moeilijk iets weggooien.

Bokaal met stoffen ballen

Twee jaar geleden deden Carlijn en ik mee aan de workshop “Kerstversiering maken van waardeloos materiaal in ‘Het Goed’ (tweede handspullen winkel)’. Ik koos voor een stuk oud groen gordijn met witte, zwarte en rode strepen. Je omwikkelde een plastic bal met die stof, deed er een elastiekje om en knipte de overige stof eraf. Om het ‘stompje’ deed je dan een strik van rood lint. Of een stukje zilveren glitterslinger. Of kralen. Het effect was verbluffend. Hiernaast een foto van een glazen bokaal die ik dit jaar heb gevuld met o.a. stoffen ballen: de beschreven ‘gordijn-ballen’ liggen onderin.