Gisteren kreeg ik een leuke reactie op dit blog, een collega die het bonenrecept had uitgeprobeerd.
“Heb je nou zelf ook favoriete blogs waar je altijd op kijkt?” vroeg ze.
Jazeker. Er is één weblog waar dat van mij een beetje op lijkt en dat ik erg leuk vind. Het werd me aangeraden door iemand van de kerk die op bezoek kwam naar aanleiding van mijn infarct en zij attendeerde mij hierop. Het wordt bijgehouden door Teunie, een moeder van 10(!) kinderen en het heet ‘eenvoudig leven’>>> met als ondertitel ‘consuminderen met kinderen’. Het kreeg landelijke bekendheid toen ze opeens stopte met haar blogactiviteiten. Een goede vriend had tegen haar gezegd dat ze maar beter kon stoppen met dat dagelijkse blog en dat ze die tijd beter aan haar kinderen kon besteden.
Er volgde een lawine van reacties, het werd zelfs opgepakt door de landelijk pers. Zoek maar eens via google op ‘teunie eenvoudig leven’, dan kun je lezen wat er destijds allemaal werd geschreven over haar en haar weblog.

Gelukkig heeft Teunie haar schrijfactiviteiten weer opgepakt en kunnen we genieten van haar verhalen. Ze geeft een inkijkje in haar drukke bestaan en geeft allerlei adviezen en tips over het huishouden, hoe je eenvoudiger kunt leven en ze vertelt hoe ze haar dagen vult.

Op dinsdag 6 januari had ze een bijdrage met als titel “ik zit thuis’. Dat vond ik zo herkenbaar. Ook ik heb vijftien jaar geen betaald werk gehad omdat ik thuis wilde zijn voor de kinderen en maakte mij als vrijwilliger nuttig voor kerk, ouderraad, koor, noem het allemaal maar op. Maar als je geen betaald werk hebt ‘zit je thuis’.
Maandag 12 januari beschreef ze het nut van het hebben van routine in je huishouden. Ook dat kan ik volmondig beamen. Het bijhouden van je huishouden is noodzakelijk maar erg vervelend. Daarom heb ik al vanaf het begin van ons huwelijk vaste dagen waarop ik de dingen doe. Als het ‘vaste ding’ klaar is mag ik wat leuks gaan doen. Keuze genoeg……

‘Eenvoudig leven’ is voor mij van toegevoegde waarde. Die goede vriend die haar adviseerde om te stoppen mag zich dus in het vervolg alleen met z’n eigen zaken bemoeien. Laat Teunie maar lekker bloggen!