Naast het blog van Teunie (Eenvoudig leven) dat ik dagelijks bekijk is er nog een blog dat ik iedere dag even bezoek. Blij dat ik brei >>> heet het. Het wordt bijgehouden door Jeannet Jaffari-Schroevers. Ze heeft een handwerkwinkeltje in Arnemuiden. Iedere dag zet ze er iets nieuws op.

Soms heeft ze zelf iets gemaakt. Maar veel vaker bespreekt ze iets dat iemand anders heeft gemaakt en heeft laten zien in de winkel. Of wat ze heeft gevonden op een andere website.  Er staan vaak patronen bij en leuke tips. Je kunt goed merken dat Arnemuiden een Zeeuws vissersstadje is. Veel aandacht is er voor oude breipatronen van schipperstruien. Ieder dorp, iedere familie had verschillende stekenpatronen voor hun schippers. Een heel succesvol project is een ‘mee-brei-deken’ >>> die je kunt breien van apart gebreide blokken. Ieder blok heeft een ander stekenpatroon, gebaseerd op oude schipperstruien.

Jeannet heeft het druk met haar blog en haar winkeltje. Ze schrijft erg enthousiast over de meest uiteenlopende steken, wolletjes, kleuren, naalden en patronen. Iedere dag komt er weer wat nieuws. Je wilt eigenlijk alles maken wat op die site voorbij komt. Maar ja, dat kan natuurlijk niet. Chronisch tijdgebrek. Een ding heb ik wel al gemaakt een ‘vensterruitjes-kol’>>>.

Op de foto hiernaast een detail daarvan. Op het patroon spreekt men van een toer halve stokjes, maar ik heb er voor gekozen om hele stokjes te haken, afgewisseld met dubbele stokjes in de gaatjes-toer.
Een sopraan van de cantorij bekende laatst dat ze iedere dag op dit blog kijkt. We raakten er niet over uitgepraat. Gelijkgestemde handwerkzielen. We overwegen zelfs een dagje Arnemuiden. Als de klok….