Afgelopen vrijdagmiddag zat ik rond 13.10 uur in de auto. Het was ineens nog heel druk geweest op het werk en ik had een uur extra gewerkt. Met de kop nog vol ‘agendaoverleg’ startte ik de auto en viel in het programma “Tineke” op radio 5. Ik heb nooit onder stoelen of banken gestoken dat ik erg hou van de muziek van Radio 5. De gespreksonderwerpen zijn soms te oubollig voor woorden, maar de muziek maakt veel, zo niet alles goed.
Tineke dus.
Zij heeft in het tweede uur van haar show altijd het onderdeel ‘de Blijmakers’. Mensen kunnen dan een nummer opgeven waar ze heel blij van worden.
Vrijdag vroeg er iemand “Chante encore de la nuit” >>> van Rina Ketty uit de jaren ’50.
Tineke had daar zelf ook hele goede herinneringen aan. Ik ben van 1960 en had het lied nog nooit gehoord. Het liedje werd gedraaid en ik vond het prachtig. Een heerlijke ouderwetse franse smartlap met zo’n galmende tenor op de achtergrond. Gelukkig hebben we dan tegenwoordig You Tube én een website waarop je van een you-tubefilmpje een MP3-bestandje kunt maken.
Om drie uur had ik hem op m’n MP3-speler. Binnenkort kan ik hem vast spelen op m’n gitaar, dan kan ik hem laten horen op franse les. Vraag ik wel één van de mannen om de tenor-partij te zingen……