Als er een koninklijke bruiloft is, dan zijn er altijd heel veel toeschouwers die alleen maar komen voor het spektakel, de zogenaamde ‘Royalty watchers’. Wat heeft ze aan, wie is de couturier, wie zijn de gasten, wat hebben die aan: allemaal erg leuk om te zien, ook vanaf de bank op de televisie. Vandaag trouwde het eerste kind van onze vriendenkring. Een geheel nieuwe dimensie voor onze club. Ineens waren onze vrienden J&J de ouders van de bruid.

Met de andere twee vriendinnen van onze club N. en T. ging ik vanmiddag naar Beetsterzwaag om de huwelijksplechtigheid bij te wonen. Wij vielen trouwens wel wat uit de toon met onze dagelijkse kloffie. De familie en de overige gasten traden in vol ornaat aan: mooie kleding, prachtig gekapt haar, mooie schoenen. Niet altijd even praktisch trouwens. Ik complimenteerde de moeder van de bruid met haar schoenen. “Staat prachtig! Kun je er wat op lopen?” Het antwoord was helder: “Nee!” Ze is altijd zo heerlijk eerlijk.

EliseWij zaten met z’n drieën vierde rang en we hebben genoten. Het voelde echt wel een beetje als ‘royalty watching’. Vader van de bruid kwam plechtig met zijn dochter door het gangpad naar voren lopen. Ze moesten eigenlijk schrijden, maar wie de bruid een beetje kent weet dat dat niet bij haar past. Toen ze met haar kersverse man ‘terugschreed’ naar de uitgang moest ze er zelfs bij giechelen…… zo kennen we haar weer.
Onze vrienden waren getuige voor hun dochter. Een heel mooi moment voor ouders en kind: je bent per slot van rekening al die jaren ‘getuige’ geweest van haar wel en wee en bij haar huwelijk zet je je handtekening voor het vervolg met de man waar ze van houdt.

Het was natuurlijk niet zo’n spektakel als bij een ‘royal wedding’. Maar ze zagen er prachtig uit en de liefde spatte er van af. Daar hoef je helemaal niet koninklijk voor te zijn!