Gisteren begon Gerard aan de derde kuur: een infuus en een injectie deze keer. De bijwerkingen van de chemo zijn er wel, maar zijn niet alles bepalend. Zo smaakt het eten wel anders dan anders, maar het smaakt nog wel lekker. Verder speelt zijn maag wel eens op en heeft hij regelmatig de hik. Het enige dat echt vies is is wijn. Dat drinkt hij dus nu even niet.

Gisteravond na de chemo waren we uitgenodigd voor een maaltijd bij de voormalige juf van onze kinderen. Ze had heerlijk gekookt. We begonnen met een glas wijn (Gerard een sappie) en daarna kregen we groentesoep. Het hoofdgerecht bestond uit asperges met ham en ei, boontjes en sla. Het bijgerecht, aardappels, was bijzonder. Ze had ze kort gekookt en toen in een ovenschaal gedaan. Vervolgens bestrooid met zee zout en rozemarijn en een beetje olie en toen 20 minuten in de oven gegrild. Heerlijk!

Het toetje was ijs met verse aardbeien en slagroom. Wat voelden wij ons verwend! Zo komt het wat de kilootjes betreft helemaal goed met Gerard.

Natuurlijk hebben we niet alleen gegeten, maar ook uitgebreid bijgepraat. Over de kinderen, over boeken die we lezen, over de prachtige ‘Haventijd’, over de kerk, gezondheid en over Engels. Tied te kört.  Volgende keer bij ons?