Deze week ondergaat Gerard het tweede deel van de derde chemokuur.
Vanmiddag dus een injectie en een infuus en vrijdagmiddag vooreerst de laatste injectie.
Eigenlijk zouden we morgenmiddag een afspraak hebben met de hematoloog, maar die was verzet naar vanmiddag, zodat we rond half vijf, na het infuus, al meer te weten kwamen over ‘hoe nu verder’?
We weten nu dat er in de komende maanden een stamceltransplantatie volgt. De afspraken daarvoor moeten nog worden gemaakt, want er moeten eerst nog andere onderzoeken plaats vinden. Onderzoeken die moeten uitwijzen of het lichaam helemaal vrij is van infecties.
Dus brengt Gerard de komende tijd o.a. een bezoek aan de kaakchirurg, aan de longarts, aan de KNO-arts en wie weet welke dokters nog meer. “Het worden drukke weken, ga daar maar van uit.” Het voortraject én de stamcelbehandeling worden uitgevoerd door het UMCG. Het wachten is dus nu op de oproepen voor bovengenoemde onderzoeken. Volgende week dus een rustige week en verder is het dus een kwestie van afwachten.
Om half zes waren we thuis. Gisteravond had ik al een jachtschotel gemaakt, naar een recept uit ‘het Nieuwe Kookboek” van Henderson, Toors en Ebbelink. Ik heb een dertiende druk uit 1981, maar de eerste druk is uit 1948. Het boek kreeg ik op onze trouwdag, ik denk van iemand die niet veel vertrouwen had in mijn kookkunsten.
Het boek valt uit elkaar. Op pagina 231, waar de jachtschotel beschreven staat, zitten ettelijke vlekken. De jachtschotel is namelijk zo lekker dat ik die al talloze keren gemaakt heb.
Succes verzekerd. Hierbij het recept:
De beschrijving is voor 2 personen. Dat is de Waninge-maat, je houdt waarschijnlijk dus wel wat over als je niet zo’n grote eter bent.
Voor de aardappelpuree:
600 – 700 gram aardappels
200 cc melk, klontje boter, beetje nootmuskaat
Aardappels schillen en koken.
Daarvan puree maken:
200 cc melk met klontje boter en beetje nootmuskaat aan de kook brengen.
Even goed roeren en daarna mixen met de gekookte aardappels zodat een gladde puree ontstaat.
Voor de hachee:
250 gram rundvlees
3 uien
2 zoetzure appels
Kruidnagel en peper.
Rundvlees kruiden met zout en vleeskruiden.
Het vlees ongeveer een uur goed gaar braden en uit de jus halen.
Het vlees in kleine stukjes snijden en weer terug doen in de jus.
Uien en appels schillen en in stukjes snijden en ook bij de jus doen.
Beetje kruidnagel en peper er overheen en onder af en toe roeren een half uren laten stoven.
Hoge ovenschaal invetten.
Eerste laag: een derde van de puree
Tweede laag: de helft van de hachee
Derde laag: een derde van de puree
Vierde laag: de andere helft van de hachee
Vijfde laag: de laatste derde van de puree.
Bestrooien met paneermeel en besprenkelen met een beetje olie.
30 minuten in de oven op 200 graden.
Geef een reactie