Afgelopen maandag stond ik te koken en had Radio 5 aanstaan met Plein 5, gepresenteerd door Hylco Span.
Maar ik hoorde Bert Kranenbarg.
Dat kan dan niet in mijn hoofd, want Kranenbarg is Radio 2.
Dus de radio iets harder gezet en ja hoor. Bert Kranenbarg.
Staat de radio dan wel op de goeie zender? Controleren: ja. Radio 5.

Gelukkig hebben we tegenwoordig internet, dus ik ontdekte dat Hylco Span wegens een songfestivalprogramma deze week niet aanwezig is en dat Bert, ook NCRV, de uitzendingen van hem overneemt. Dat vind ik een zeer aangename verrassing, want ik luister graag naar Kranenbarg. Hij presenteert tegenwoordig Grand Café Kranenbarg op de zaterdagmorgen op Radio 2.
Hij is een liefhebber van het franse lied en gistermiddag was het gelijk al raak: hij draaide ‘Michèle’ van Gerard le Norman. Een liedje dat ik al koester sinds de jaren ’70. Het gaat over een liefdesrelatie op een middelbare school. Het liedje heeft een lichtvoetige, maar toch melancholieke sfeer en het laatste couplet is echt een beetje triest: ‘zij’ is gevallen voor een Prince Charming die haar paaide met dure reizen en ze is inmiddels getrouwd. ‘Hij’ dwaalt door Parijs en heeft het idee dat de straten, de café’s en zélfs de trein naar de buitenwijken hem uitlachen…..

Hierbij een link naar ‘Michèle’ op You Tube >>>. Degene die het er op heeft gezet heeft er mooie beelden bij gedaan. Als je goed luistert en naar de beelden kijkt kun je het verhaal wel een beetje volgen.
(Ook als je geen tien jaar franse les hebt gehad ….)

Nog drie dagen Bert op Radio 5: ik ga er van genieten!