ZWOAl een aantal jaren is Gerard voorzitter van de werkgroep ZWO van onze kerkelijke gemeente. De letters ZWO staan voor Zending, Werelddiaconaat en Ontwikkelingssamenwerking. Ben je benieuwd wat ze zoal doen? Hierbij een link >>> naar hun eigen pagina op onze website.

In juni sluiten zij het seizoen altijd af met een gezamenlijk etentje. Dit jaar was dat afgelopen donderdag en geheel in de stijl van de werkgroep gebeurt dat niet in een duur restaurant, maar bij iemand thuis onder het motto: “Door elkaar, voor elkaar”.
Dat betekent dat iedereen thuis een deel van het menu klaar maakt. Iedereen neemt het resultaat van zijn kookkunsten mee en dat wordt gezamenlijk opgegeten.
Ieder jaar wordt er een land uitgekozen en worden er gerechten voorgesteld uit dat land die je zou kunnen maken.
Dit jaar was het thema ‘Griekenland’ en Gerard zou een ovenschotel met witte bonen kunnen maken.

Bij dit afsluitende etentje is ‘de aanhang’ van de werkgroepleden ook altijd welkom. In ons geval zorgt ‘de aanhang’ ook voor het mee te brengen gerecht en deze aanhang houdt niet van witte bonen. Zo’n gerecht ga ik dan ook niet maken. Op internet zocht ik op ‘Grieks eten’ en ik vond een Griekse spinazietaart met feta en filodeeg: Spanakopita >>> . Dat vond ik een prima alternatief.

Het etentje was een groot succes. Er was een koude Gazpacho (soep) met zelfbakken brood en Tzatzikisaus als voorgerecht en als hoofdgerecht kon je kiezen uit Moussaka, Kip met groente, Spinazietaart of Pastasalade met rauwkost en féta. Het toetje bestond uit twee delen: baklava én griekse yoghurt met honing en walnoten.
Gelardeerd met vruchtensap c.q. wijn, geserveerd op een bedje van goede gesprekken.

We hebben de witte bonen niet gemist.