Het is nu 21.30 uur. De rust is teruggekeerd aan de Boskamp. Maar wat was het geweldig!

De hele week werden we lekker gemaakt door enthousiaste weermannen en -vrouwen: zonnig en droog zou het zondag worden. Gisteravond zagen we al wat buien op ons scherm voorbijkomen. En vanmorgen maakte buienradar ons wel duidelijk dat we het niet droog zouden houden vandaag. Jammer. Maar niet meer dan dat. Een nichtje in Roden leende ons een partytent, broer Jan kwam eerder uit Smilde (en nam gelijk mijn moeder mee) om de partytent te helpen opzetten samen met schoonzoon Cees en toen het om half drie begon te regenen konden we toch buiten zitten.

Familie en vrienden kwamen allemaal tegelijk vandaag. Het mengt zich gemakkelijk. De roots van ‘onze club’ liggen immers voor een groot deel in Hoogersmilde. De vriendengroep had gezorgd voor een fantastisch buffet aangevuld met salades, soep en stokbrood. Het was erg gezellig en we hebben meermalen het glas geheven op Gerards 54e jaar. Bijna niemand had het vandaag over het weer. Het is niet anders, we hebben het ook erg leuk met elkaar bij regen.
Ook de ziekte van Kahler voerde beslist niet de boventoon.

Iedereen moest zichzelf voorzien van eten en drinken, zodat er regelmatig een andere stoel in een andere ruimte werd opgezocht. Er werden spelletjes gespeeld met het zoontje van mijn broer. Het kindje van mijn nichtje (nu een half jaar) wentelde zich in de aandacht van iedereen .
Er ontstond een ‘waterzak’ in de partytent. Zwager Roelof ging de zak heldhaftig met een bezem te lijf, maar had er niet op gerekend dat het water zijn kant op zou komen. Het ging maar net goed… bijna hadden twee schoonzussen een ijskoude douche gehad.

In mijn keuken was ik vanmiddag niet de baas. Toen ik met ‘Frea op de skype’ de hele kring bijlangs ging, maakten de vrienden alvast het buffet klaar. Mijn aanrecht werd opgeruimd, de vaatwasser aangezet en de glazen werden weer afgewassen. “Waar heb je schaaltjes? Waar staan de glazen?”
Morgen ben ik vast wel wat kwijt, maar dat zien we morgen dan wel weer.  Vandaag was ruimschoots de moeite waard, met dank aan familie en vrienden voor hun hulp!