20150918_184341Vanmiddag haalde ik een paar mooie blauwe hortensia-bloemen naar binnen voor een boeketje op de keukentafel. Tussen de bloemen zette ik wat uitgebloeide ‘staarten’ van de vlinderstruik naast ons huis. Samen met de oude theepot van oma vormde het een ‘fleurig’ geheel.

Toen we zaten te eten zag ik vanuit m’n ooghoek iets bewegen op de theepot. Bewegen is een groot woord in dit verband, want het was een piepklein slakje met een minihuisje.
Als je goed kijkt zit hij onder aan de tuit van de 20150918_184442atheepot.
In ons diervriendelijke gezin moet zoiets gelijk gedeeld worden met de zussen, dus Carlijn zette het slakje op de foto en het werd met de gezins-app rondgestuurd. Maar ze wilde hem gelukkig niet houden. Met een lepel heb ik het beestje van de pot gehaald en naar buiten gebracht.

We vertellen de dames maar niet wat we doen met de slakken die onze andijvie en sla opeten.