Donderdagmiddag ging ik een stukje fietsen. Met een snoeischaar en een Jumbo-schappentas in de fietstas. Ik plukte vogelkers, eikels, rozebottels, bramen, elzepropjes en bloemetjes van een struik waarvan ik de naam niet ken. In deze periode van het jaar is er van alles te vinden voor een mooi bloemstuk en donderdag maakt ik een herfstkrans. .

Bij de Action kocht ik een ‘steekschuimring’, ik plukte uit onze eigen tuin nog wat hortensia en van die paarse besjes.20150924_135824a Vervolgens lag mijn hele aanrecht vol met bloemen, vruchten, zaden en stukjes struik. De ring kon zich in een emmer helemaal vol met water zuigen en ik begon met de basis: aan de binnen- en buitenkant van de ring stak ik hortensiabollen. Dat ziet er dan zo uit.  20150924_150100a

 

De ruimtes tussen de hortensia vul ik vervolgens op met wat ik uit het bos heb meegenomen.

Hieronder het resultaat van mijn ‘boerenbloemsierkunst’ en een  detailfoto.

 

20150925_150122a       20150925_150116a

De krans leg ik op een grote alluminiumschaal en in het midden zet ik een kaars op een kleine verhoging op een weckglasdeksel.
Zo ’n krans ligt zo een week of 3 op onze tafel. De hortensia droogt een beetje uit, maar houdt vaak z’n kleur wel en de andere dingen haal ik er uit als ze lelijk worden. Daar doe ik dan weer wat nieuwe dingen in. Soms pluk ik nieuwe bessen, maar kastanjes (nog in de bolster) geven ook een mooi resultaat. Ook een kalebas kan er goed tussen.