een alternatief voor 'de waan van de dag'

30 september: nieuwe ontwikkelingen.

kankerVandaag hadden we, eerder dan verwacht, al een gesprek met de hematoloog in het UMCG. Hij wilde graag weten hoe Gerard’s algemene toestand was en hoe ver het stond met de derde kuur.

Gerard legde uit dat het beter met hem ging dan toen wij elkaar de vorige keer spraken en dat 13 oktober de laatste dag van de derde kuur is. Het is nu nog even afwachten hoe de eiwitwaarden zich ontwikkelen en volgende week dinsdag wordt er nog een beenmergpunctie gedaan. Als die twee uitkomsten positief zijn staan  alle lichten op groen voor het vervolg: het stamceltraject. Vrijdag 9 oktober staat de volgende spreekuurafspraak gepland, als alles door kan gaan wordt dan het traject ‘in data uitgezet’. Gerard vroeg de arts nog naar zijn mening over de goede berichten rond de ontwikkeling van nieuwe medicijnen voor de ziekte van Kahler. Die antwoordde daarop dat het feit dat de ziekte van Kahler steeds meer een chronische ziekte wordt goed is voor de ontwikkeling van nieuwe medicatie. Hij zei: “Daar wil men wel medicijnen voor maken, want hoe langduriger je het medicijn gebruikt, hoe beter het is voor de farmaceutische industrie. Er staan al wat medicijnen met zeer goede resultaten aan onze poort te rammelen, voor u is dat zeker goed nieuws!” Dat geeft de burger moed.

Terugziend op de afgelopen periode kunnen we stellen dat het uitstel van de stamcelprocedure in juli heel naar was, maar dat we nu wel van de zomer hebben kunnen genieten. Gerard heeft zelf de tuin kunnen bijhouden, we hebben veel gefietst en we zijn nog een paar weekenden weg geweest.
We waren bij de Waninge-familiedag, het Vrieswijk-familiegebeuren rond mijn vaders verjaardag,  de Havenstappers-reünie en (last but not least) konden we genieten van de Rodermarktfeestweek. Verder heeft Gerard zijn werk naar behoren kunnen doen. De periode van maart tm juni was wat dat betreft zwaarder dan van juli tm september, hij kon beslist beter tegen het nieuwe medicijn.

Nu maken we ons dus (eigenlijk voor de tweede keer) op voor de stamcelbehandeling. Het is niet iets waar je naar uitkijkt, het is een zwaar traject en aan de andere kant willen we ook wel heel graag dat het binnenkort van start gaat. Dan weten we waar we aan toe zijn, de onzekerheid heeft wel lang genoeg geduurd. Als alles gaat zoals we nu verwachten zal Gerard voor Kerst en Oud&Nieuw alles achter de rug hebben en weer herstellen. Als hè?

Vorige

29 september: Glimlach

Volgende

1 oktober: Onlanden en Hoornse Meer

  1. Riek Hofman

    Toi toi toi…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Type de getallen in cijfers in onderstaand vak * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén