een alternatief voor 'de waan van de dag'

2 oktober: Rossini – scratch

Halverwege september kwam op de site van mijn werkgever een algemene uitnodiging voorbij van een collega om mee te doen aan een scratch in Aduard. Dat is een klassiek stuk dat je thuis instudeert en dat in één dag wordt geoefend en uitgevoerd. Voor deze scratch dien je delen uit de Petite Messe Solenelle van Rossini in te studeren.. Je kon je opgeven en op 1 oktober hoorde je of het al dan niet doorging. Dat hing af van het aantal deelnemers.

Gisteren kreeg ik een mail in mijn mailbox: ’t giet deur! RossiniWat heerlijk. Zondag 8 november vindt het allemaal plaats. Met een pianist, solisten en een koor van meer dan 50 zangers. Bij de mail zaten 5 stukken die we moeten instuderen, een overzicht van hoe 8 november er uit ziet en 5 oefenbestanden. De voorpret kan beginnen.
Het eerste dat ik dan doe is de kooruitvoeringen opzoeken op You Tube om er al vast aan te wennen. De stukken print ik uit en ik luister ze een aantal keren af met de partituren erbij. Vervolgens ga ik de altpartij instuderen en af en toe probeer ik dan of ik al een beetje met de You Tube versie kan meezingen.

De komende maand zal ik dus vaak genieten in m’n eentje. Vooral als je na een tijdje de stukken kunt meezingen en je de muziek goed kent. Om een indruk te krijgen van wat ik ga doen: hierbij de You Tube uitvoering van het eerste stuk van de mis: Kyrië Eleison >>>.

En last but not least: ben je een man of ken je man met een mooie bas of tenor die met ons wil meezingen? Reageer dan op dit blog: dan stuur ik de aanmeldlink door. We kunnen namelijk nog wel wat mannenstemmen gebruiken!

Vorige

1 oktober: Onlanden en Hoornse Meer

Volgende

3 oktober: ‘Schoolreisje’ naar Friesland (1)

 1. Theo

  Een heerlijk werk!
  Helaas geen tijd volgende week om mee te doen…

 2. Jenneke

  Wij hebben dit stuk een keer uitgevoerd met het RCGK o.l.v. Jellie Alkema. Inderdaad een prachtig stuk. Ik weet niet meer of jij toen ook nog op het koor zat.
  Fijn dat je zo van muziek geniet. Dat doe ik ook.
  Sterkte met afwachten op de uitslagen de komende week!
  Hartelijke groeten voor jullie beiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Type de getallen in cijfers in onderstaand vak * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén