Gisteravond was er ‘Vrijwilligersavond’ van de PKN-gemeente Roden-Roderwolde.
Nou doe ik (vergeleken met tien jaar geleden) vééél minder vrijwilligerswerk dan vroeger, maar ik ben actief in de website groep en verleen zo nu en dan instrumentale en vocale hand- en spandiensten. De meeste andere vrijwilligers die ik gisteravond vroeg naar wat zij deden als vrijwilliger kwamen bijna allemaal met dezelfde opmerking: “Ach ja, wat doe ik nou helemaal…. stelt eigenlijk niks voor.” Ze vonden, net als ik, dat ze eigenlijk te weinig deden om hun aanwezigheid te rechtvaardigen.
Maar dat is juist het principe van de vrijwilliger: als iedereen een beetje doet, doe je samen veel!

Het was een gezellige avond. We kregen koffie met iets heel lekkers en daarna zagen  we een film over de oud-testamentische profeet Elia met een korte inleiding van Astrid Mekes. (Wil je de film ook zien? Zie >>>>, duurt 27 minuten). Naderhand was er een ‘hapje en een drankje’ in de hal van Op de Helte. Het is fijn dat ‘de vrijwilliger’ in onze gemeente gewaardeerd wordt en dat zo’n avond wordt georganiseerd: dank daarvoor! Gisteravond viel mijn oog op de prachtige kunstwerken die op dit moment in de hal van Op de Helte hangen.

Al voor het derde jaar brengt de werkgroep Zending Werelddiaconaat en OntNoorderlicht  -  Lieuwe Strikwerdawikkelingshulp (ZWO) een eigen gemaakte jaarkalender uit. Kunstenaars uit Roden en omgeving hebben een kunstwerk gemaakt bij het thema Licht. Schilderijen, foto’s en naaldkunstwerken vormen de afbeeldingen van deze kalender. De originele kunstwerken hangen tot a.s. zondag nog in de hal van Op de Helte. Hiernaast een afbeelding van de voorkant van de kalender. Het schilderij heet ‘Noorderlicht’ en is gemaakt door Lieuwe Strikwerda.

Aanstaande zondag, 1 november, wordt de Kunstkalender 2016 gepresenteerd in kerkelijke centrum “Op de Helte”. Om 10.00 uur is er een viering met medewerking van leden van de ZWO. Kom zondag vooral nog even kijken naar de kunstwerken in de hal, want in het echt zijn ze nog mooier dan op de foto.
Na de dienst kun je de kalender kopen. De prijs bedraagt € 8,= en hij is ook te verkrijgen bij boekhandel Daan Nijman, de Wereldwinkel en ’t Kruispunt in Roden. De opbrengst van deze kalender gaat naar Moldavië, naar het project ‘Jong voor oud in Brinza’.

Wel belangstelling maar niet in de buurt? Laat het mij even weten via een reactie, misschien kan ik iets regelen.