een alternatief voor 'de waan van de dag'

2 december: Verrassing van Sinterklaas.

SinterklaasHet Sinterklaasfeest gaat dit jaar geruisloos aan ons voorbij. We vieren het niet dit weekend, maar dat wil niet zeggen dat we het helemaal niet vieren; in de kerstvakantie komt Frea bij ons logeren, dus tussen Kerst en Oud&Nieuw vieren wij nog een ouderwetse Sinterklaasavond. Ik heb 6 rollen Sinterklaas-inpakpapier, een zakje suikerbeesten en twee megazakken pepernoten in huis gehaald (want die zijn dan natuurlijk nergens meer te krijgen…). Dan zal het allesbehalve geruisloos zijn.

Toen ik vanmiddag thuis kwam om half zes vanuit het UMCG was het al donker. Uit de brievenbus stak een ingepakte roos. En voor de deur stond een feestelijk pakketje. De roos was een ‘hart onder de riem’ van meelevende gemeenteleden en het pakketje was van Sint en Piet. Die Sint en Piet kennen ons wel goed, want er zat o.a. een ‘lekkere dreuge worst’ in en een flesje port. Ik stuurde een foto naar Gerard in het UMCG. “Wat aardig van Sint en Piet” was zijn reactie. “Ook een afzender er bij?”
Ja, Sint en Piet……. dus dat weten we niet. Wat een leuke verrassing!

Bij de Sinterklaas op de foto hierboven (2010) ging gisteren het voedings-infuus er af en vanmorgen is het interne infuus (het lijntje) er uit gehaald. Alle belangrijke waarden waren gestegen, de hematoloog was tevreden. Het lichaam moet kennelijk hard werken om weer bij te komen, want Gerard is nog wel erg moe. Twee rondjes liepen we samen over de afdeling, toen wou hij wel graag weer liggen.

Een paar weken geleden schreef ik over de beanie die ik had gebreid voor Gerard. (zie 31 oktober >>>). Daarbij werd ook duidelijk dat onze dochters niet zo gecharmeerd waren van het Harry Slinger-mutsje. Maar ook als het gaat om hoofdbedekking kan er sprake zijn van voortschrijdend inzicht. Want de dochters kunnen het wel niks vinden, maar er waren anderen die juist het mutsje van de Amsterdamse Slinger wel wat vonden hebben.

Harry Slinger mutsVan zachte grijze katoen (met een vleugje acryl) breide ik zo’n mutsje en warempel: Gerard vindt het fijn. Niet zo warm als de beanie en lekker zacht.

Carlijn zat gistermiddag aan Gerards bed en gaf geen commentaar. Dat zegt eigenlijk al genoeg….uit voorzorg hadden Frea en zij in Engeland alvast een hippe zwarte pet voor hem gekocht, in de hoop dat het Slinger-mutsje niet gemaakt zou worden. Helaas voor de dames: het staat hem goed! Hierbij een link naar een breipatroon van het  Harry Slinger -mutsje.

Vorige

1 december: Verhuizen! & Anne Doornbos bij de kapper.

Volgende

3 december: Verhoging en hoog bezoek.

 1. Alice Fokkema-van Dijken

  Wat is het dapper dat Gerard zo olijk kan kijken!. Petje af, al heb ik op ’t moment niets op mijn hoofd, Eén van mijn kleinzoons draagt ook graag z’n slinger-klotje. Ik zie hem liever zonder, maar ja uiteraard hoeft hij zich daar niks van aan te trekken. Mijn beanie is al een behoorlijk eind gebreid. Veeeeel mooier in mijn optiek. Wat fijn voor jullie dat het woordje HUIS in beeld komt. Wie weet nog vóór of op 5 dec.

 2. Ellie betting

  Dat Harry Slinger mutsje staat je goed Gerard ,en wat fijn dat de waarden weer omhoog gaan.
  we hopen dat je gauw weer naar huis kunt ,en wensen jou met je familie, fijne en gezegende feestdagen toe

 3. Sinet

  Joehoe, eindelijk je HarrySlinger/mutsje. Staat je goed. De volgende keer wel een rode want dan heb je de echte!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Type de getallen in cijfers in onderstaand vak * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén