een alternatief voor 'de waan van de dag'

5 december: Hij zei ‘mevrouw’ tegen mij!

Vanmorgen fietste ik naar de Jumbo. Op de Westerstraat sorteerde ik voor naar links en stak m’n hand uit. Sinterklaas en Piet liepen aan de overkant. Sint groette mij en zei: “Compliment mevrouw, goed gedaan!”
Even was ik weer het brave kleine meisje (klik hier voor een foto  >>>)…..Sinterklaas blijft een fenomeen.

Vanmiddag voor het eerst weer een heel stuk gefietst. De goede Sint had mij gevraagd of ik nog iets naar Peize wilde brengen, daar heb ik gelijk een rondje Lieverse diepje aan vast geknoopt. Drie weken in de auto heen en weer naar het UMCG betekent: geen tijd voor een fietstocht. Gerard ging vanmiddag even liggen, kon ik even lekker uitwaaien.
Hieronder een verslag van zijn eerste dag thuis:

Harry Slinger mutsOost West, Thuis best.
Na drie weken logeren in het UMCG heb ik vannacht weer geslapen in m`n  eigen bed. Ik hoef niet uit te leggen hoe heerlijk dat dan weer is.
Het was vanmorgen over tienen voor dat ik er uit ging, want het lag gewoon nog zo lekker. Zo’n zaterdag is dan ook echt een perfecte dag om te acclimatiseren. In het begin vond ik het overal in huis even koud, ik trok een extra trui aan, deed sjaals om, maar een halve dag verder was ik er aan gewend.

Omdat mijn immuunsysteem nog zwak is ben ik erg op m`n hoede om maar geen griepje of andere aandoening op te lopen. De voorspelling van de verpleegkundigen in het UMCG is dat dit per dag wel een stap vooruit gaat. Dat ik me vitaler – sterker en me weer als vertrouwd ga voelen. Het eten bijvoorbeeld, gaat nu al heel aardig maar zal dan nog weer gemakkelijker gaan.
Kortom de eerste 24 uur thuis is goed gegaan. Het fijn om thuis te zijn.

Vorige

4 december: Weer thuus.

Volgende

6 december: Een kaartje

  1. Sander Bergsma

    Wat mooi dat het nu zo gaat. Aansterken gaat toch nergens beter “as thuus”. Beterschap verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Type de getallen in cijfers in onderstaand vak * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén