een alternatief voor 'de waan van de dag'

15 december: Carols en Deense harten.

Gistermiddag hoorde ik Gerard boven zingen. Hij was aan het oefenen met de Christmascarols die InBetween zingt. Hij had contact gehad met iemand van het koor, die hem vertelde dat het wel lastig was om het ‘Carols-ensemble’ compleet te krijgen.
Hij bedacht ter plekke dat het eigenlijk wel weer zo goed met hem ging dat hij wel mee kon zingen (Gerard is ‘flexibel’ in zijn stem: hij kan tenor én bas zingen) en hij meldde zich gisteravond bij de extra repetitie in Leek. Aanstaande zondag zal hij, als alles zo goed blijft gaan, meezingen op de kerstmarkt op Nienoord. Wat een goed nieuws!

Deens hart

Deens hart

Dochter Harriët heeft een vriendin met Deense roots.
Vorige week hadden ze weer eens afgesproken en samen maakten ze voor de kerstperiode Deense harten.
Dat zijn papieren harten die je als een soort zakje kunt gebruiken en die je in de kerstboom kunt hangen.
Harriët kan dan als een soort Brigite Kaandorp zitten  vertellen dat het er verraderlijk simpel uit ziet, maar dat het toch echt heel moeilijk is om zoiets te maken. In ieder geval voor haar. Net als vroeger had ze ook voor mij zo’n hart gemaakt. Hij hangt al in de Nordmann.

Harten uit 2002/2003

Harten uit 2002/2003

Sterker nog, de ‘harten van vroeger’ hangen er ook al in, die had ik (bewaarderig als ik ben) ook nog!

Voor de liefhebbers: hierbij een link naar een site waarop wordt geschreven hoe je zo’n Deens hart knipt en vouwt >>>.

Vorige

14 december: Ordnung muss sein!

Volgende

16 december: Wapens in de zegen.

  1. Ellie betting

    Wat fijn dat het weer wat beter gaat met Gerard. en dat hij er weer zin in heeft om mee te zingen met de kerstliederen het is fijn om die prachtige kerstliederen te zingen wij ons koor uit schoonoord hebben zondag om 16,00 uur ook een kerstconcert met Judith Sportel

    Gr ellie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Type de getallen in cijfers in onderstaand vak * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén