31 januari, de verjaardag van een koningin die nooit koninginnedag is geworden.
We hebben al meer dan twee jaar ‘koningin Maxima’, maar in mijn brein is het woord koningin verweven met Beatrix.

Prinses Beatrix opent tentoonstelling over kunstenaar Joep NicolasAl vanaf dat ik als klein meisje genoot van het fotoboek “Beatrix, van baby tot bruid” dat bij Oma Vrieswijk in de kamer stond, ben ik een Oranje-aanhanger. Ook nu ze weer prinses is volg ik met belangstelling haar gangen en vind dat ze het nog steeds goed doet.
Vorig jaar op 31 januari >>> schreef ik al over mijn respect en bewondering voor haar.

brigitte kaandorpToen ze abdiceerde en Willem Alexander koning werd is er een afschrikwekkelijk koningslied gemaakt. In die periode kwam Brigitte Kaandorp met het lied ‘Lieve Koningin’. Hierbij een link naar het filmpje op you tube >>> .
Als blijk van waardering voor een fantastisch koningin.