een alternatief voor 'de waan van de dag'

23 februari: Goede ontwikkelingen & “Left-over”-tosti

kankerAfgelopen vrijdag kwam er een telefoontje van de hematoloog: de bloeduitslagen van de bloedafname van 12 februari waren goed, de eiwitwaarden waren (naar verwachting) nog weer gedaald.
Gisteren moest Gerard zich melden voor een intake op de afdeling Radiologie in het UMCG, voor de bestraling van het kleine plekje in de derde halswervel.
Even een korte uitleg: de ziekte van Kahler heeft daar een stukje bot beschadigd. Nu is de ziekte teruggedrongen, maar de beschadiging is daarmee niet verholpen. Die levert af en toe nog pijn in de nek op. Deze bestraling dient alleen om de pijn weg te nemen.
Het werd een intake, voorbereiden van de behandeling én de eenmalige bestraling in één keer! Dat was een meevaller, want we hadden gedacht dat we hiervoor ook nog weer een afsprakencircuit in moesten.
Vorige week heeft Gerard de intake gehad voor het revalidatie-traject bij Beatrixoord, daar gaat hij volgende week aan beginnen. Het gaat steeds meer de goede kant op: vanmiddag was hij alweer aan het werk in de tuin!

Vrijdag, na het bezoek aan het Fries Museum, nam ik Carlijn mee naar Roden voor een weekend aan de Boskamp. Ze had nog wat resten groente in haar koelkast liggen, die nam ze mee “want na het weekend hoef ik die niet meer’.
restjesHet leek mij een goed idee om alles door de spaghetti te snijden die we zaterdagavond aten. Daar was Carlijn het wel mee eens, maar volgens haar konden we er zaterdagmiddag  eerst nog wel een ‘Left-over’-tosti van maken.

Huh? Werkelijk, ik had geen idee wat ze bedoelde. Maar het was heerlijk, daarom deel ik vandaag het recept voor dit ‘studenten-broodje’ met mijn bloglezers.

Als basis gebruik je een gewone bruine of witte boterham.
Die bedek je met plakjes kaas.
Dan snij je restjes groenten die je hebt (champignon, ui, aubergine, courgette, paprika of iets anders) in piepkleine stukjes en daar maak je een mengsel van. Dat mengsel verdeel je over de kaas die op de boterham zit.
Daar strooi je er oregano/Italiaanse kruiden overheen en daarna nog wat geraspte kaas.
Dan leg je de boterhammen op een stukje bakpapier op een bakplaat in de oven.
Oven op 200-220 graden, de tosti’s er 10 minuten in.

Met dit idee kun je eindeloos variëren. Ananas met ham erop, of een plakje salami.
Of er een boterham bovenop leggen en bakken in het tosti-ijzer.
“Grote yum!”, om bij het studentenjargon te blijven…..

Vorige

22 februari: Ie kunt het heuren. Nou en.

Volgende

24 februari: 4 tips voor persoonlijke groei.

  1. Gineke

    Geweldig, hoor! ????????????

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Type de getallen in cijfers in onderstaand vak * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén