In de Jacobskerk in Roderwolde was gistermiddag een klein concert waarvoor ik een uitnodiging had gekregen.
Van de Catharinacantorij zitten er een paar dames op vrouwenkoor Adelante, onder leiding van ‘onze cantrix’ Erica Greiner. Dat koor bestaat al tien jaar en gistermiddag traden ze voor de zesde keer op. Niet zo vaak, dus als ze zich laten horen moet je er bij zijn.

Het was een dubbelconcert, want tegelijkertijd konden we luisteren naar het eerste optreden van het blokfluit-ensemble ‘Peizer Hop Kwartet’ o.l.v.  Ton Le Coultre.
Het samenwerkingsverband is wat mij betreft voor herhaling vatbaar.
Toen ik binnenkwam zat het kerkje al bijna vol. Een mooie opsteker voor de organisatoren, er waren te weinig programmaboekjes gedrukt.

Het was in meerdere opzichten een verrassend concert. Omdat er een koor én een kwartet was, kon muziek en zang worden afgewisseld, maar het kon ook worden gecombineerd.
Adelante bestaat uit 3 sopranen, 4 mezzo-sopranen en 2 alten. Klein maar fijn.
Maar ook kwetsbaar. Het klonk af en toe wat breekbaar, maar dat was vooral in het tweede gedeelte. Het was alsof de vermoeidheid toen wat op de stembanden sloeg, want in het begin was de zang krachtiger. Maar het was fijn om naar te luisteren.

blokfluitHet blokfluitkwartet was de grootste verrassing voor mij. Ook hier ging niet alles vlekkeloos, maar wat een mooie muziek.
De blokfluit vind ik altijd het meest ondergewaardeerde instrument in de muziek en wat lieten deze mensen iets moois horen: Vivaldi, maar ook een volksliedje uit Venezuela. Bach, maar ook El Condor Pasa.

Wat een leuk concert, ik heb er van genoten! Maar waar ik het meest van heb genoten was het enthousiasme waarmee er gezongen en gefloten werd; het spatte er zo af en toe af!
Gelukkig kreeg het publiek ook nog een kleine rol: wij mochten meezingen met het laatste gezamenlijke stuk: ‘Summer is acoming in’.  Dat had ik net ingestudeerd voor de “Zingen-voor-de-lol”-avond op 19 februari >>>.
Hopelijk wordt ik voor het volgende concert weer uitgenodigd……