JeanetAls handwerkster ben ik trouw volgster van het blog ‘Blij dat ik brei’ van Jeanet Jaffari-Schroevers. Zij heeft een handwerkwinkel in Arnemuiden.
Meestal een gezellig blog met breiwerkjes, haakwerkjes, patroontjes en wolletjes.
Net iets voor mij.
Maar deze week was het even niet gezellig.
Jeanet was boos.

Ik was het roerend met haar eens.
Dus ik deel haar verhaal >>> vandaag met mijn lezers.

De volgende dag schreef ze erover:
Ik weet ook wel dat mijn berichtje van gisteren niets verandert aan het beleid van grote winkelketens noch aan het koopgedrag van klanten. Mocht ik willen, haha! Ik probeer maar een stukje bewustwording te creëren, niet alleen voor mij maar voor alle kleine zelfstandigen. Ook met kwaliteit, inzet en originaliteit valt soms niet op te boksen tegen die `groten`. En over kleine beurs gesproken: een ondernemer moet het soms heel lang doen met een inkomen onder het minimum….

Zelf kocht ik jaren al mijn handwerkbenodigdheden bij ’t Spinnewiel in Roden.
Met daarbij (gratis!) het advies van Willy. Maar Willy is overleden en ’t Spinnewiel gaat niet meer open. Ik mis het. Er zijn allerlei alternatieven, maar we krijgen ’t Spinnewiel er niet mee terug. Maar we hebben nog wel Daan Nijman, ook een voorbeeld van een hardwerkende ondernemer die last heeft van Jumbo die zomaar boeken gaat verkopen.
Jeanet heeft wat mij betreft een stukje bewustwording gecreëerd, daar wil ik met dit blog graag mijn steentje aan bijdragen.