een alternatief voor 'de waan van de dag'

25 april: Misa criolla in Aduard & Mooi Groningen.

Misa CriollaBegin dit jaar kreeg ik een mail van ‘scratch Aduard’ met een uitnodiging om mee te doen aan een scratch-dag met uitvoering van de Misa Criolla van Ariel Ramirez op 24 april.
Op 8 november >>> had ik ook al meegedaan aan een scratch, maar de dag kwam me nu niet goed uit en ik besloot om niet mee te doen. “Maar” schreef ik in de retour-mail “misschien kom ik op die dag wèl naar jullie luisteren.”

Gistermiddag om 16.30 uur zat ik in de oude abdijkerk en ik heb genoten. Eerlijk gezegd kende ik de Misa criolla helemaal niet. Afgelopen week heb ik een aantal versies beluisterd op internet. Het is iets heel anders dan de gebruikelijke klassieke missen.
Dit is een Zuid-Amerikaanse mis en bij tijd en wijle swingt het de pan uit!
Meer weten over dit stuk? zie >>>
De scratch-zangers van gistermiddag werden begeleid door Ensemble Caminante.

In tegenstelling tot de uitvoeringen die ik had beluisterd werden de solo’s gisteren gezongen door een alt en een sopraan. Ook mooi!
Het was een bijzondere belevenis gistermiddag. Trommels, percussie, kleurige poncho’s en meeslepende muziek. Hierbij een link >>> naar een uitvoering van het stuk op You tube. Let op de dirigente, vooral bij het Gloria: ze danst bijna!

Met het ‘Gloria a Dios‘ nog in de oren reed ik weer terug naar Roden. De Tom Tom stuurde mij langs een weg die ik nog niet kende. Mooi binn’ndeur. Een landweggetje van Aduard naar Hoogkerk. Monumentale boerderijen, broedende zwanen, knoestige bomen en bermen vol paardebloemen. Het was prachtig; het grillige weer zorgde voor diepblauwe, spierwitte en staalgrijze luchten.
Ik mocht daar 80 maar dat haalde ik bij lange na niet….
Als we daar weer een keer langsrijden hoop ik dat Gerard achter het stuur zit.
Dan kan ik kijken. Dat is veiliger.

Vorige

24 april: Barmhartigheid.

Volgende

26 april: Een Groningse man. En zijn dochter.

  1. Nettie

    Ik kreeg in 2000 van een collega van mij de Misa Criolla gezongen door Mercedes Sosa. Prachtig! Sindsdien ligt deze cd regelmatig in de speler.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Type de getallen in cijfers in onderstaand vak * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén