PaulPaul de Munnik, de helft van het duo Acda&De Munnik, heeft een single uitgebracht: ‘Gister nog’.
Eigenlijk volg ik de laatste tijd niet meer zo wat er allemaal uitgebracht wordt, het meeste vind ik gerag. Maar ik hoorde het nummer op radio 5 en werd getroffen door de zin:

Verknoeide zo m’n jeugd, m’n jonge alledag.
Bij tegenspoed heb ik de voorspoed weggedaan.

Meestal ben ik niet zo onder de indruk van covers.
Het origineel van dit nummer is van Charles Aznavour, dan heet het  ‘Hier encore’.
Aznavour heeft het ook in het Engels uitgebracht onder de titel “Yesterday when I was young”.
Op 28 december was er een item in het het programma Top 2000 A gogo met Paul de Munnik aan tafel, waarbij hij vertelt over het lied van Aznavour  en zijn vertaling. Vind je het leuk om dat nog even te bekijken? Hierbij een link naar dat fragment:  programma Top 2000 A go go  >>>,

Het is een mooi, intiem nummer geworden. We herkennen allemaal het gevoel: wat heb ik gedaan in mijn jeugd, waar is de tijd gebleven….. alhoewel de één zijn leven met wat meer spijt overziet dan de ander.
Luister naar de uitvoering van het lied door Paul de Munnik: in bijgaande link zingt hij het in het programma Koffietijd >>>.

Niet mooier dan Aznavour.
Maar wel prachtig onder woorden gebracht.