een alternatief voor 'de waan van de dag'

11 juni: In contact.

Als je ‘Acontactda Waninge’ intypt op google kom je uit op deze site. Als iemand contact met mij wil, dan kan dat eenvoudig via een reactie op één van de blogs.
Verder heb ik een email-adres, staan wij met ons vaste nummer in het het telefoonboek en heb ik contact met vrienden en familie via mijn mobiele telefoon, voornamelijk via WhatsApp.

Op Facebook heb ik een ‘slapend account’: de enige vrienden die ik heb zijn mijn dochters en hun aanhang.facebook

 

Aan Twitter, LinkedIn, Pinterest etc. doe ik niet. Alles bijhouden kost namelijk ook tijd. Tijd die ik graag besteed aan alle dingen die ik ook leuk vind, zie de zwarte balk met rubrieken bovenaan deze site. Skypen doe ik met mijn dochters en af en toe met een vriendin die ik graag wil spreken.

Toen ik een nieuwe telefoon kreeg waar ook internet op zat, was ik bang dat ik constant met het scherm voor mijn neus zou zitten, maar dat gebeurde niet.
Het geluid kan er namelijk ook af. Zodoende ben ik niet altijd en overal bereikbaar.
Maar ik ben wel in contact. Afgelopen week kreeg ik een app van mijn duo-baan collega: zij is nu op vakantie. Ik kreeg een paar foto’s van mooie vergezichten, een idyllisch huisje en een terrasje met een lekker drankje. Het was fijn om iets van haar te horen, want ik mis haar. We hebben op het werk veelvuldig contact: twee tot drie keer per week uitgebreid telefonisch werkoverleg, we hebben veel mail-contact en heel af en toe spreken we elkaar ‘life’. Via de app weet ik  nu dat ze het leuk heeft en geniet van haar vakantie.

Bij alle contactmogelijkheden die ik hierboven beschreef gaat het om ‘contact-op-afstand’.
Maar het allerfijnste vind ik het als mijn dochters naast mij op de bank zitten.
Als ik de familie spreek op een verjaardag met koffie en zelfgemaakt gebak.
Als we met de vriendenclub het glas heffen op onze vriendschap.
Als ik met mijn collega zit te geiten achter een tafeltje op een ‘Ontwikkeldag’ van het werk.
Als ik mijn broer met twinkelogen hoor vertellen over ‘zijn muziek’ in een radioprogramma.
Echt contact.
Al het andere is ondersteuning.

Vorige

10 juni: Vis-curry

Volgende

12 juni: Tederheid & pretlichtjes.

  1. Jacquelien

    Altijd fijn te weten dat je wordt gemist, idem dito, maar het genieten gaat nog even door ????????????.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Type de getallen in cijfers in onderstaand vak * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén