Dinsdagavond rond 21.30 uur was er telefoon: dochter Carlijn belde vanuit Leeuwarden.
Ze was gevallen tijdens het hardlopen; ze had een zere knie en een hele dikke enkel.
Papa was bezorgd, gaf enkele goede adviezen en zei dat hij de volgende dag (woensdag) ’s morgens zou bellen hoe het met haar ging.
Woensdagmorgen ging ik naar mijn werk. Om 08.39 uur kreeg ik een appje: “Ik haal Carlijn op uit Leeuwarden. Er moet even een goed rekverbandje om”. Om 11.00 uur kreeg

In Papa's stoel!

In Papa’s stoel!

ik een foto toegestuurd.  Carlijn in Gerards stoel! Daar mag anders nooit iemand inzitten…..vaders en dochters.

Toen ik thuis kwam hadden ze het met z’n tweeën erg gezellig. Kopje thee, babbeldebabbel.
’s Avonds was het net alsof het weekend was.
“Wat gaan we doen? Spelletje? Film kijken?’
Op RTL 8 was de film Shrek 2, daar gingen we naar kijken.
Als van jongs af aan ben ik gek op sprookjes (zie 3 november 2014 >>>) en animatiefilms (zie 4 november 2014>>>). Toen Shrek 1 destijds uitkwam ging ik daar als vanzelfsprekend met de kinderen naar toe. Wat een leuke film! De shrekhoofdrollen zijn weggelegd voor een cynische oger en een pratende ezel. Shrek neemt alle clichés rondom de sprookjes en de Disneyfilms op de hak en de films met Shrek in de hoofdrol zijn voorzien van een flinke portie ijzersterke humor.
Weet je niet wie Shrek is? Kijk dan eens naar de trailer van Shrek 1 >>> uit 2001.

Ook gisteravond hebben we weer genoten van de groene, boerende, lompe oger en prinses Fiona. En daarna was er zelfs nog tijd voor een spelletje Machiavelli >>>.
Na het avondeten ging Carlijn weer naar Leeuwarden. Wij blijven nog even in de ‘kind-thuis-stemming’: vanavond komt Shrek 3 op RTL 8!