Tanden poetsen.
Een dagelijks ritueel; vooral ’s avonds maak ik daar werk van. Ragen, flossen poetsen.
Tot een jaar of vijf geleden poetste ik met een gewone tandenborstel, maar de mondhygiëniste overtuigde mij na lang aandringen: een elektrische tandenborstel poetst beter.
Twee minuten. 30 seconden per kwart van mijn gebit.
Van andere mensen hoor ik dat het volgende een beetje raar is.

tandenpoetsenMijn tandenborstel poetst als ik hem aanzet precies twee minuten, dan gaat hij uit. In mijn hoofd tel ik de seconden dus mee. 30 seconden per kwart van het gebit. Ondertussen doe ik een eenvoudige yoga-oefening: één minuut op één been, één minuut op het andere. (zie ook de website: bewegen kan altijd >>>) Dat vind ik niet raar, dat hoort bij mijn hang naar regelmaat en structuur.

Vorige week pakte ik een keer de ouderwetse-zelf-poets tandenborstel. Uit de macht der gewoonte stond ik op één been en wisselde na 60 seconden van been. Na nog eens zestig seconden telde ik door en vond dat het wel lang duurde voordat hij uit ging……
Dat is natuurlijk wel een beetje raar.