Toen de kinderen nog klein waren bezochten we regelmatig een pretpark of een dierenpark.  Met z’n  tweeën doen we dat eigenlijk niet (waarom eigenlijk niet…?!).
Vanaf woensdag logeert ons neefje van 12 bij ons, een goede reden om dat weer eens te doen. Dochter Carlijn adviseerde ons om naar Aquazoo >>> in Leeuwarden te gaan.

Ik activeerde een aantal ‘Dagje uit’ munten van de Jumbo, we namen kadetjes, pakjes drinken en bananen mee en reden naar de Friese hoofdstad.
“Het is niet zo’n groot park, hoor” had Carlijn gezegd, maar wij hebben er toch ruim 5 uur doorgebracht. Het was erg leuk! We liepen langs een grote verscheidenheid aan dieren in en om het water; otters, zeehonden, beverratten, vissen, apen, pelikanen, wel 31 diersoorten zijn vertegenwoordigd in deze waterdierentuin. Zelfs twee ijsberen!

Sinds dit weekend loop ik wat moeilijk door een spierblessure, dus sommige dingen deden ‘de mannen’ samen, o.a. de zeehondensafari. Dapper klommen ze op een vlot met 18 andere durfals, zagen om het vlot de zeehonden zwemmen (die gevoerd werden) en hoorden allerlei interessante weetjes over de zeehond.

"Hé! Een baby-chinese-kraanvogel!

“Hé! Een baby-chinese-kraanvogel!

Ondertussen  zat ik op een bankje bij de Chinese kraanvogels. Twee zwart-witte volwassen  exemplaren en een bruin-beige puber kuiken. Daar heb ik een half uur gezeten en me geen minuut verveeld. Er kwamen namelijk regelmatig groepjes mensen langs, die allemaal verrast constateerden “dat er een baby-vogel” bij was. In het Nederlands, in het Duits en in het Fries. Genieten. (om de baby goed te zien: klik op de foto voor een vergroting).

Bij het vijvertje met beverratten  zagen we een compleet groene beverrat uit het water komen. Zat helemaal onder de eendekroos. Hij wreef z’n oogjes uit, veegde het kroos van z’n kop en schudde zich

.....groene staart.....

…..groene staart…..

vervolgens uit als een hondje; alleen de staart bleef groen….
Wat hadden wij een heerlijke dag.
De mannen maakten een vaartochtje met een roeibootje en aan het einde van de middag was er nog een leuke zeeleeuwen-presentatie.

Zoek je nog eens een leuk ongecompliceerd uitje in het Noorden van het land, denk dan eens aan Aquazoo. Een dagje met de (klein)kinderen, familiedag, kinderfeestje: vanuit Roden is het maar 45 minuten!