Zondagmiddag kreeg ik een  telefoontje: Cees Koelewijn van het IVN in Roden. Hij belde over het blog van de aalscholver (zie 16 september >>>). Hij was namelijk vrijdag, de dag nadat het beest bij ons was gespot, door een mevrouw aan de Molenweg gebeld dat er een verzwakte vogel bij haar in de tuin zat. Hij was gaan kijken en ontwaarde een aalscholver. De dierenambulance werd gebeld. Die dachten het dier zo even op te kunnen pakken, maar kennelijk was hij toch nog niet te ernstig verzwakt en hij wist zijn scherpe snavel nog goed te gebruiken. Dus werd er een deken overheen gegooid en werd het beest meegenomen naar, ja, waar naar toe eigenlijk? Dat wist Cees ook niet.

Maar Cees wist ook heel veel wel. In eerste instantie vroeg hij van alles aan mij over onze ervaringen met de aalscholver die dag ervoor, maar ik kon hem van alles vragen over de aalscholver in het algemeen. Hij dacht ook dat het dier een aanvaring had gehad. Met een auto, of misschien wel gepakt door een havik. “Zitten die hier dan?” “Ja, hier in de omgeving zitten er drie, ze hebben een afgebakend territorium. In Kleibos zit er één…” en hij noemde nog twee plekken die ik ben vergeten. Dat iemand dat allemaal weet!

laatste deel uit de rubriek Puur Natuur

laatste deel uit de rubriek Puur Natuur

Wat we allebei niet weten is hoe het is afgelopen met de vogel.  En daar zijn we wel nieuwsgierig naar. Dus wie hier iets over weet: reageer even via dit blog of via de website van het IVN Roden, www.ivn-roden.nl
Gisteren ontdekte ik in ‘de Krant’, (regionaal nieuwsblad), dat Cees melding maakte van het blog van 16 september over de aalscholver in zijn column Puur natuur.
Wil je het berichtje lezen, klik dan op de foto voor een vergroting.