kaarsjeMaandagavond, na het zingen bij de Maandagavondclub, kreeg ik een bijzonder lantaarntje. Het was een zelfgemaakt kerstlichtje met een kunst-waxinekaarsje erin.
“Want” zo vertelde Pieter die mij dit cadeautje aanbood  “wij mogen niet met échte kaarsjes. En als je goed in het potje kijkt zie je Jozef en Maria en het kindje Jezus. En er zit ook nog een verrassing in: moet je zelf bloemen voor kopen!”
Inderdaad zag je achter het waxinelichtje een tafereeltje uit de kerststal. En verscholen in de wittige kunstsneeuw lag een briefje van € 5,=. Ik vond dit cadeautje mooier dan een bos bloemen. Het krijgt met kerst een ereplaats in ons huis.
Met die 5 euro ging ik vrijdagmiddag naar de bloemist in Roden.
2-voor-5Die had een leuke aanbieding: 2 bossen rozen voor 5 euro.
Nou kun je rozen gewoon in een vaas zetten.
Maar een creatieveling die prachtige bloemstukken maakt (lees Dea Smith) vertelde mij ooit dat je bij bloemen gewoon moet durven. “Durf die stelen maar eens op 15 centimeter af te knippen en maak er dan met wat ander groen iets bijzonders van.”
Dus ik durfde. Twee bloemstukken maakte ik. Eéntje gaf ik weg aan iemand die heel lekker snert kan koken (zie gisteren) en ééntje staat bij ons op de keukentafel.
Rozen, aangevuld met skimmia en wat paarse besjes. In de pot zit water met een flink stuk oasis  zodat alles mooi blijft zitten.

Het kerstlantaarntje van Pieter geeft aan dat kerst er al weer aan komt. Vandaag is de laatste zondag van het kerkelijk jaar, volgende week is het eerste advent.
Voor op onze salontafel maak ik dan altijd zelf een adventsstuk met vier kaarsen. (zie o.a. advent130 november 2014 >>>)
Dit jaar ga ik iets anders dan anders maken. Bij ‘het Goed’ in Roden (waar ik heel vaak iets vind zonder dat ik het zocht…) vond ik een oud en roestig bloemstukmandje in de vorm van een ster met vier kaarshoudertjes aan de buitenkant.
Een diepte-investering van € 1,25. Toen ik dit vond was het september en vielen de mussen nog dood van het dak van de hitte. Maar ik zag er een mooie basis voor een adventsbloemstuk in.  Hoe het precies gaat worden weet ik nog niet. Bij de Action kocht ik een spuitbus zilverkleurige verf en volgende week haal ik mijn doos met spullen voor kerststukjes weer van zolder. Wordt vervolgd dus! (zie 26 november).