Christmas is acoming: over precies één maand is het 1e kerstdag. De voorbereidingen voor tal van bijeenkomsten zijn in volle gang.
In ons geval zijn dat meestal bijeenkomsten met zang & muziek, maar dat is natuurlijk lang niet altijd zo.
Ook op mijn werk hebben we voor kerst een ‘afsluiting-van-het-jaar’-bijeenkomst. De woorden ‘kribbe’ en ‘stal’ vallen op zo’n middag niet. Een glaasje fris of wijn, wat kleine hapjes, even informeel met de collega’s praten en een kleine speech van de leidinggevende.

Reuzegezellig. Aan het eind van de bijeenkomst wensen we elkaar een fijne kerstvakantie; tot volgend jaar!
engelCollega bij mij op de gang is bezig om zo’n feestje voor te bereiden en kwam even overleggen. “We geven alle deelnemers een kaart van het management en doen daar als aardigheidje een klein hangertje bij voor in de boom.” vertelde hij. Hij had twee voorbeeldhangertjes bij zich, een goudkleurige en een zilverkleurige. De hangertjes zijn zelfgemaakt door mensen van de stichting Zulu Aid. Deze stichting ondersteunt het Hillcrest Aids Centrum in KwaZulu-Natal, die mensen en hun familie helpen die in Zuid Afrika leven met HIV/Aids.
(Collega is betrokken bij deze stichting omdat zijn vrouw een aantal weken vrijwilligerswerk heeft gedaan in het Aidscentrum; zie 8 maart 2015 >>>). Wat een leuk idee! Op die manier ondersteunen we met onze kerstbijeenkomst een goed doel.
Later kwam hij terug met het goudkleurige voorbeeld-hangertje: voor mij.
Krijgt een ereplaats in één van onze kerstbomen.

Ben je ook nog op zoek naar een klein kerst-aardigheidje om uit te delen?
De stichting Zulu Aid heeft een mooie website waarop je van alles kunt bestellen. Zo’n hangertje bijvoorbeeld kost € 2,50. Hierbij een link naar de pagina waarop de kerstartikelen staan afgebeeld. Kerstproducten/ZuluAid >>>
Want ook al worden de woorden kribbe en stal dan niet genoemd, hiermee breng je de kerstgedachte wel een beetje in de praktijk.