een alternatief voor 'de waan van de dag'

22 januari: Komp gewoon bie de Lidl weg!

Zaterdagavond waren we uitgenodigd voor een maaltijd bij een oud-collega van mij. Voor mijn gevoel ‘eeuwen geleden’ werkten we 7 jaar samen.
In 1979 begon ik op 1 november als ‘schrijver A’ op het parket van de Officier van Justitie in Assen. Een geweldige tijd heb ik daar gehad. Toen onze Frea werd geboren in 1986 stopte ik met (betaald) werken.

Alle contacten met collega’s van toen zijn verwaterd (heel af en toe  spreek ik nog wel eens toevallig een ‘justitiaan’) alleen met Klaas en zijn vrouw Alie spreken we nog af en toe wat af. We zien elkaar weer en we praten zo weer verder waar we de vorige keer gebleven waren.

Gisteravond haalden we herinneringen op, luisterden naar elkaars verhalen, klonken samen op elkaars gezondheid en genoten van een heerlijke maaltijd. Alie had een jachtschotel gemaakt. We vonden het erg lekker! Aardappelpuree met zuurkool, wortel, gehakt ….ik vroeg om het recept. “Lidl!” riep Klaas. Dan moet ik gelijk denken aan ex-schoonzoon Erik die dan met een hoog stemmetje riep: “Komp gewoon bie de Lidl weg!”
Ook deze Lidl jachtschotel maken? Klik hier Jachtschotel   voor een PDF met het recept.

Na het eten bekeken we foto’s van personeelsreisjes, hadden het over andere collega’s “Hoe is het eigenlijk met die en die….” Klaas had ook niet overal een antwoord op, hij is ook al 11 jaar met pensioen. Time flies.
Wat gezellig was het weer! We vroegen Klaas of hij nog steeds zong. Hij heeft zich bij onze dochters onsterfelijk gemaakt door hen een keer (toen ze bij ons op visite waren)  naar bed te brengen. Hij had een verhaaltje voorgelezen en toen hadden de dames geroepen: “En nu nog een liedje!” Maar hij kende niet zoveel liedjes. Toen had hij maar het ‘Ave Maria’ gezongen, dat kende hij van het mannenkoor waar hij bij zong.

Bij het koor waar hij nu bij zingt wordt het Ave Maria vast niet gezongen; Klaas is lid van het gezelligheidskoor ’t Spoor Biester >>>.
Hij vertelde: “Wij zingen levensliederen. André Hazes enzo. En liedjes als “Darf ich bitten zum Tango um mitternacht” en “Du schwarzer Zigeuner”. Hij ging koffie zetten en zong in de keuken nog verder.
Mooie muziek; sweet memories (zie 30 augustus >>> )
Gisteravond weer heel wat sweet memories gedeeld. Deze zomer komen ze bij ons op Waninge Plaza een glaasje wijn drinken en een hapje eten. Praten we zo weer verder!

Vorige

21 januari: Let op! Maandag is het klaagvrije maandag

Volgende

23 januari: Zondag.

  1. Sinet

    https://youtu.be/stw98A4zPuk

    Bie de Lidl – Pe Daalemmer en Rode Rinus

  2. Ada

    Kende ik niet….fantastisch, bedankt voor de link!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Type de getallen in cijfers in onderstaand vak * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén