Gerard komt uit een gezin van 7 kinderen. Die zijn allemaal getrouwd; dat betekent dus dat ik 6 schoonzusjes heb aan die kant van de familie. Af en toe organiseren we met z’n zevenen een ‘schoonzusjes-dag’. In het verleden zijn we al een dag naar ‘het Loo’ in Apeldoorn geweest, deden een dagje Groningen en bezochten ‘de Orchideeënhoeve in Luttelgeest.

Omdat dat één van ons de laatste tijd behoorlijk in de lappenmand zat en nog wat slecht ter been is, organiseerden we met elkaar een ‘schoonzusjesdag-op-locatie’, te weten háár locatie. Rond twee uur uur verzamelden we ons rondom haar keukentafel. We hadden bedacht dat we een ‘High Tea’ gingen doen. Iedereen zou iets hartigs en iets zoets meenemen. Gistermorgen bakte ik een preitaart met gerookte zalm (klik hier Preitaart met gerookte zalm voor een PDF met het recept) en ik kocht een doosje kleine slagroomsoesjes. Op deze manier zouden we meer dan genoeg hebben voor ons zevenen.

We hadden veel te veel. Eén van ons had een aantal dingen uitgeprobeerd omdat ze binnenkort de dames van de Passage bij haar thuis krijgt voor een Boeren-Hightea. Wij waren  dus gistermiddag ook proefkonijnen voor haar baksels. Het was allemaal even heerlijk. Arretjescake, scones met clotted cream, pannenkoekjes, opgerolde wraps met lekkers erin, broodjes gezond, kalkoenfiletrolletjes, hartige taart, cakejes en een overvloed aan thee.

En zo zaten wij gezusterlijk op maandagmiddag uitgebreid met z’n zevenen te theeleuten en ontzettend te genieten van zooooooveel lekkere dingen. En van het gezellige geteut, iets dat we altijd doen, bij wat voor gelegenheid we ook bij elkaar zijn.
Het was een groot succes. Iedereen nam na afloop haar eigen overblijfsels weer mee. Iedereen heeft thuis namelijk ook afnemers genoeg.
Die van mij had al voorzichtig geïnformeerd ‘of ik die hartige taart helemáál ging meenemen…’