Afgelopen weekend waren we op bezoek bij dochter Frea en haar Jon in Nottingham.
Frea en Jon wonen sinds juni samen in een appartement en wilden dat heel graag aan ons laten zien. Donderdagmorgen vertrokken we met de bus van 09.06 uur uit Roden en om 09.50 uur zaten we in de trein naar Schiphol. Vervolgens vlogen we om 14.30 uur, namen we de bus naar Nottingham om 15.45 uur, waar we rond 16.45 uur onze dochter en schoonzoon in de armen sloten.

Het is niet zo dat we elkaar heel lang niet gezien hadden. We spreken elkaar regelmatig op Skype en begin december vierden ze nog Sinterklaas met ons.
We aten samen een lekkere pizza en daarna namen ze ons mee naar de oudste pub van Engeland: Ye olde Trip to Jerusalem. Gesticht in 1189. Het is uitgehakt in de zandstenen rots waar het kasteel van Richard Leeuwenhart op gebouwd is.
Voor ‘the crusaders’ (ridders die op kruistocht gingen naar het beloofde land) was dit een pleisterplaats. Er wordt zelfs beweerd dat Robin Hood met de mannen uit Sherwood Forest hier samen een pint hebben gedronken.
De pub bestaat uit een aaneenschakeling van kleine ‘grotzalen’, die door trapjes en gangetjes met elkaar verbonden zijn. Robuust meubilair zorgt voor een middeleeuwse sfeer. Langs de wanden overal bordjes met legendes en verhalen over deze eeuwenoude pub. We bestelden een borrel en trokken ons terug in een nis. Daar zat ik met m’n glaasje port……need I say more?

“Stel je voor” zei ik “deze kroeg is ouder dan onze Catharinakerk.”
Waarop Frea opmerkte “Yeah, beer before de Heer…..”