Vorige week vertelde ik dat ik samen met Jacquelien een kraamcadeautje had gekocht voor een collega. Maar ik maak ook altijd graag iets zelf, dus ik neem nog een klein ‘toegiftje’ mee. De betreffende collega had al drie jongetjes. Hun laatste kindje, begin januari geboren, is een meisje. En wat zijn ze blij met hun roze wolkje.
Daarom wilde ik in ieder geval ‘iets met roze’ geven.
Geen truitje deze keer, maar een knuffeldoekje met Nijntje er op.

Als uitgangspunt nam ik het patroon dat ik vond op de website ‘Renate’s haken en zo’ >>>
Het Nijntje-figuurtje heb ik gemaakt zoals Renate het beschrijft, maar de vorm van het doekje vond ik niet zo mooi; in plaats van een vierkant doekje haakte ik een zeskantige.
Daarvoor gebruikte ik de beschrijving van een zeshoekje voor een tafelloper, klik hier >>> voor een beschrijving. Je houdt niet op na 6 toeren, maar je haakt en meerdert gewoon door, zodat je een mooi ruim knuffeldoekje krijgt.

Omdat het voor een meisje is heb ik er ook nog een roze randje met schubjes omheen gehaakt: daarbij haak je steeds 6 stokjes in de 2e steek vanaf de naald. Die stokjes zet je vervolgens vast met een vaste in de tweede steek vanaf de steek waar al die stokjes in zitten. In mijn geval kwam dat uit op 7 schubjes aan elk zesde deel van het doekje.