een alternatief voor 'de waan van de dag'

09 april: Randstad versus Noorden.

Dit weekend stond voor een deel in het teken van ‘ontmoeting met vrienden’. Vrijdagavond legden we een kaartje in Peize en zaterdagavond zaten we in Beilen met z’n achten bij elkaar.

Wat is er de afgelopen tijd zoal gebeurd? Een dochter van het ene stel heeft een huisje toegewezen gekregen en verlaat binnenkort het huis. Een ander stel is dit jaar 30 jaar getrouwd en gaat met kinderen en aanhang een weekje naar een warm eiland. We delen op zo’n avond de zorg over onze ouder wordende ouders en vertellen elkaar kleine gebeurtenissen uit onze levens. Ik vertelde bijvoorbeeld over onze avonturen in Amsterdam van afgelopen dinsdag en legde uit dat dat best wel spannend was voor ons; trein, metro, het is voor ons geen dagelijkse kost.
Hoon was mijn deel, dat we dat nou spannend vonden. Eén vriendenpaar heeft een dochter in IJburg, daar hadden we volgens hen de auto wel  kunnen parkeren. “Als je daar heen rijdt zetten ze de weg wel voor je af…..” opperde iemand anders.
Ja hoor, ja. Maar wij zijn er toch maar mooi geweest. Op onze eigen manier hebben we het prima gered.

Ook kwam het gesprek nog even op een tendensieus artikel uit het Dagblad van het Noorden. “Achterstand Noorden mentaliteitskwestie” kopte de krant. “Het zijn ook andere mensen!’ riep iemand, daarbij nog even wijzend op mijn blog afgelopen week over mijn familie onder de rook van Rotterdam. Altijd een beetje een gevoelig punt in onze groep, want Sinet (tot haar 11e in Rotterdam gewoond) voelt zich nog steeds aangesproken als het daarover gaat. Daarin schuilt mijns inziens juist de charme van onze club; ook gisteravond zorgde juist zij weer voor een oer-Drents Roelof & Harm-moment: het ging over de hond Loebas, die een ongelukje had gehad bij het springen over prikkeldraad. “Zeg maor Loe want de bas is e kwiet….”.

Over het verschil tussen mensen uit de randstad en het noorden had ze nog een leuk filmpje. Het is erg grappig dat juist zij daar steeds mee op de proppen komt. “Ken je die cabaretier die het heeft over een Groningse bankoverval? Ho, eem, nou heb ik mijn pistool in de auto ligg’n laat’n…..”
Kenden we niet. Geen nood, het werd direct opgezocht en  een paar seconden later zaten we al met z’n achten om haar telefoon heen.

Klik hier >>> voor het stukje cabaret van Reinder van der Naalt.
Het Groningse accent is discutabel, het lijkt wel verdacht veel op Fries, maar wij houden hem d’r in!

Vorige

8 april: Monuhpóólie.

Volgende

10 april: Onze Vader met de kinderen.

  1. Sinet

    Je hebt het weer mooi verwoord!! ????

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Type de getallen in cijfers in onderstaand vak * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén