een alternatief voor 'de waan van de dag'

18 april: Het verschil tussen de generaties.

Op de eerste Paasdag waren we op bezoek bij mijn moeder in Hoogersmilde. Zo’n dag verloopt altijd volgens een vast stramien: koffie met iets lekkers, borrel met kleine hapjes, lekker eten, kopje thee en dan gaan we weer naar huis.  Breiwerkje, we snuffelen in ‘de bladen’ of Humberto nou echt iets heeft met Dionne, we praten uitgebreid bij en we hebben het erg gezellig.

Tweede Paasdag reden Gerard en ik ’s morgens naar Enschede. Dochter Harriët paste wederom twee weken op twee katten (zie 25 juli 2016 >>>) en had zus Carlijn met vriend Wim en ons uitgenodigd om bij haar te komen.
Op zo’n dag hebben we geen idee wat we gaan doen. We nemen een tas vol boodschappen en een tas vol spelletjes mee. De boodschappen werden in dank aanvaard en voor een groot deel opgegeten en opgedronken. De spelletjes bleven onaangeroerd in de tas zitten. We maakten een wandeling door Enschede, liepen over de Paaskermis en haalden voor het avondeten taco’s en tortilla’s op bij de Mexicaan Los Poncho’s.

Op eerste paasdag was ik dochter. Mijn moeder heeft geen computer, geen tablet en geen smartphone. Wij gebruiken onze telefoon bij haar alleen om wat foto’s te laten zien.
Op tweede paasdag was ik moeder. Bij onze kinderen is de telefoon c.q. het internet prominent aanwezig. Dingen opzoeken, app’jes van zus Frea, filmpjes, zelfs de menukaart van Los Poncho’s wordt geraadpleegd via de mobiele telefoon.

Op internet vond ik een foto die het verschil tussen de generaties heel mooi in beeld brengt. (klik op de foto voor een vergroting.
De foto werd door fotograaf John Blanding gemaakt tijdens de première van de film Black Mass in Boston.

Op de foto is een menigte te zien die met smartphone in de lucht foto’s en filmpjes maakt. Een oudere dame met paarse bril vooraan doet daar niet aan mee. Zij lijkt volop te genieten van wat er voor haar afspeelt, zonder paraat te staan met smartphone of fototoestel.
Dat zou mijn moeder kunnen zijn.
Ze mist het niet eens.

Vorige

17 april: Een trompet!

Volgende

19 april: Reacties.

  1. Sinet

    Wel een wat late reactie maar je blog is zeer herkenbaar. Mijn moeder doet wel dapper mee en staat er voor open dat we haar nog wat kunnen leren op haar telefoon en i-pad. Voor het technische gedeelte zijn de kinderen en kleinkinderen er voor haar!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Type de getallen in cijfers in onderstaand vak * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén