Gisteren was het secretaresse-dag.
Maar ik was vrij, dus het was mij ontgaan.

Vanmorgen had ik om 09.00 uur een werkoverleg met manager Inge, dus ik had op haar kamer haar computer alvast opgestart en zat met de rug naar de deur het werkoverleg voor te bereiden.
Toen ze binnenkwam riep ze “Goedemorgen!” en ik riep iets terug in de trant van “Ik ben nog even bezig…”
“Kijk, ik heb iets voor je.”
Toen ik me omdraaide had ze een enorme bos bloemen in de handen.

Voor mij. Want secretaresse-dag. Met een warme omhelzing. 
Natuurlijk krijg ik wel vaker bloemen, maar zo’n verrassing doet een mens goed.
Er zat een aardig kaartje bij.
Ze zijn blij met mij.

Als ik om me heen kijk in Secretaresseland ben ik me er terdege van bewust dat ik ook heel blij mag zijn met ‘mijn’ managers. Deze bloemen zijn niet de enige vorm van waardering voor mijn werk die mij in de loop van de jaren ten deel is gevallen. Als er iets niet goed is gegaan, dan wordt dat besproken, maar er is ook regelmatig een compliment voor de dingen die wel goed gaan. En dat is best veel. Er is wederzijds respect en, heel belangrijk: we delen hetzelfde gevoel voor humor; we lachen heel wat af. Een goed team vorm je samen.

De bloemen bepaalden mijn waarde van de dag: daar kan ik nog een poosje van genieten!